Ha megkérek egy rendőrt, hogy igazolja magát honnan tudhatom, hogy nem hamis amit bemutat? Van valami észrevehető dolog amire érdemes odafigyelni?
Figyelt kérdés
és ha mondjuk elkéri a papírjaim megmutatom és utána elkezd faggatni de nem vádol meg semmivel és nem is csináltam semmit akkor nem vagyok köteles válaszolni és el is mehetek simán,ugye?2016. febr. 3. 23:33
11/12 A kérdező kommentje:
8. -köszi a választ. Nem úgy értettem ,hogy tanúnak beidéznek vagy valami hanem egy sima utcai igazoltatás után (miután mindent odaadtam és leellenőrzött) megkérdezi, hogy hova megyünk, kikkel és miért stb. Volt egy hasonló eset elég piásak voltunk de csak tántorogtunk az utcán közterületen, alkohol nem volt nálunk egyik kocsmából mentünk a másikba és még csak nem is hangoskodtunk és odajöttek hárman és elkezdtek faggatózni majd egy idő után azt mondták ,h ha nem tűnünk el innen akkor bevisznek de nem is igazoltattak ...nem értettem de pl a semmiért nem vihetnek be!
2016. febr. 4. 16:12
12/12 anonim válasza:
A semmiért nem vihet be, de garázdaság vagy egyéb szabálysértés továbbfolytatása miatt már előállíthat. Azért is, mert az igazoltatást megtagadod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!