Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Lehet súlyosabb ítélet?

Lehet súlyosabb ítélet?

Figyelt kérdés
Ismerősömnek volt egy ügye, ütőfegyverrel bement iskolájába és órán osztálytársára ráütött kettőt (előző nap a gyerek megfenyegette hogy megveri), és egy kés is volt a kezébe de azzal csak hadonászott nem csinált semmit. Utána elment majd amikor kiértek a rendőrök visszament és együttműködött a rendőrök még csak megse bilincselték. A gyereken csak egy kis lila folt keletkezett a testén (8 napon belül gyógyuló), egyik rendőr aki bevitte azt mondta hogy mivel az első ügye + együttműködött kb 2 év felfüggesztettet fog kapni. Szerintetek lehet súlyosabb?

2016. jan. 3. 17:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Miért érdekel téged egy ilyen féreg sorsa?
2016. jan. 3. 17:21
 2/18 anonim ***** válasza:

1-es vagyok!

Ok nélkük bemegy terrorizálni az osztálytársát, mint mondtad meg is fenyegette őt és te véded?

2016. jan. 3. 17:23
 3/18 anonim ***** válasza:

"Miért érdekel téged egy ilyen féreg sorsa?"

Elnézést ha ezzel megsértettelek.

2016. jan. 3. 17:25
 4/18 A kérdező kommentje:
Mert ismerem és nagyon sok gondja volt, + nála testesebb gyerek fenyegette meg ő meg nem tudott annyira verekedni. Megbánta, azóta munkája van stb. Családját is nagyon szereti.
2016. jan. 3. 17:25
 5/18 A kérdező kommentje:
Őt fenyegette meg az osztálytársa előzőnap
2016. jan. 3. 17:26
 6/18 anonim ***** válasza:

az fenyegetett, akit megütött a vádlott az ütőfegyverrel - szerintem

a kérdésre nem tudom a választ, de azért ez erőszakos cselekmény.

lehet hogy ha amerikában lenne, akkor nem ütő-, hanem lőfegyverrel tért volna be az iskolába

2016. jan. 3. 17:26
 7/18 anonim ***** válasza:

"Őt fenyegette meg az osztálytársa előzőnap"

Akkor tényleg elnézést, félre értettelek!

2016. jan. 3. 17:27
 8/18 anonim ***** válasza:
szerintem nem két év felfüggesztettet mondott a rendőr hanem 2 év próbára bocsátást a kettő nem ugyanaz csak laikusoknak elsőre nagyon hasonló
2016. jan. 3. 17:36
 9/18 A kérdező kommentje:
Próbára bocsátás? De az enyhébb mint a felfügesztett nem? Ez meg azért viszonylag komoly tett, legalábbis szerintem, ja meg lett még egy ügye ahol ő a sértett rátámadtak, az nem befolyásolja ugye?
2016. jan. 3. 17:42
 10/18 anonim ***** válasza:
a fiatalkorúakat csak "simogatják" a büntetőeljárás során. egy ilyen tettért bizony csak ilyen ejnye bejnye jár. felnőttként súlyosabbat kapna de a 2 év próba teljesen papírformaszerű jogkövetkezmény itt. letöltendő börtönbüntetéshez általában élet elleni bűncselekményt kell elkövetni vagy többszörös visszaesőnek kell lennie a bűnözőpalántának, vagyis oda kell tennie magát ha börtönbe "akar" jutni. nos a kérdésben szereplő bűncselekmény és az általam említett bűncselekmények között igen nagy átmenet van ahhoz hogy arányaiban el lehessen képzelni miért járna pl felfüggesztett böri.
2016. jan. 3. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!