Elméletileg szeptember 30. -án reggel 7-9 óra között megpróbáltak feljelenteni zaklatás miatt, de alaptalan vádjai voltak, és elzavarták a rendőrségről. Hogyan tudnék bizonyosságot szerezni erről, hogy valóban megpróbált feljelenteni?
Az első válaszolónak, két hónapja történt az eset, azóta nem jött idézés.
A második válaszolónak, ha a munkahelyén a többi nőnek azt állija, hogy zaklatom, akkor már becsületsértés, és rágalmazás. Eddig még nem hallottam vissza senkitől!
Mellesleg én békén hagynám, de ő egy hónapja eljött a barátjával, és megfenyegettek, valamit halálos fenyegetések is elhangzottak, akkor a lány a barátja, és még egy személy előtt többször is kijelentette, hogy miért zaklatsz.
ha valakit bűncselekménnyel vádolsz (és eljárás indul ellene), mely nem igaz vagy nem bizonyítható- hamis vád.
A btk szerint a kísérlet is büntetendő, főleg ha az kihatással van rád vagy bárkire, én hivatalosan megkeresném az eljáró szervet, ill iratbetekintést kérnék. ha van
"ha valakit bűncselekménnyel vádolsz (és eljárás indul ellene), mely nem igaz vagy nem bizonyítható- hamis vád."
Ez így nem igaz. Ha a kérdező exe úgy gondolja, hogy őt a kérdező zaklatja és emiatt feljelentést tesz, de a zaklatás nem bizonyítható, az még nem hamis vád. Hamis vád az, ha kérdező bizonyíthatóan nem kereste exét az említett időszakban. Ha pedig nem indult eljárás, akkor nem valósult meg a hamis vád. Ha indult volna, arról kérdező nyilván tudna, és az ügy lezárultáig nem tudna hamis vád miatt feljelwntést tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!