Civil diplomával lehetek tiszt?
Üdv,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy civil (műszaki) diplomával ha elvégzek egy rendészeti szakközepet, akkor utána később tudok jelentkezni tiszti átképzőre vagy ez a lehetőség már megszűnt az új életpályamodell végett?!
Előre is köszönöm!
"ha elvégzek egy rendészeti szakközepet"
Akkor tiszthelyettes lehetsz.
Ahogy az előttem szóló írta. A szakközép elvégzése tiszthelyettesi beosztásra jogosít.
Ha jelentkezel rendőrséghez és alkalmas vagy, akkor tiszti tanfolyamot követően lehetsz tiszt. Hogy hol milyen eséllyel indulsz,mennyi időn belül kerülsz be a tanfolyamra, rendőrsége válogatja. Be kell menni a helyi kapitányságra (érdemes megyei kapitányságra bemenni) és ott érdeklődni a helyi viszonyokról.
Én tiszthelyettes vagyok, egy barátom civil diploma megszerzése után jelentkezett RSZKI-ba.
Tiszthelyettes jelenleg is, mert nem küldi el a parancsnoka átképzőre. Ahogyan előttem írták, nem árt előtte bemenni főkapitányságra a megyén, és a helyi rendőri szervhez is, beszélni velük, abból le tudnád szűrni, hogy lenne-e rá igény.
Az én magánvéleményem az, hogy a tiszti helyek mindenhol fel vannak töltve, tehát nem tudnak helyet biztosítani, a végrehajtói (tiszthelyettesi) állományban pedig üresedés van. Viszont a civil diplomára a barát eddig kapott pótlékot, illetve a nyelvvizsgára is. Az új életpályamodell szerint nem tudom hogy van most, megmondom őszintén. A nyelvvizsgapótlék megmaradt biztosan.
Szintén magánvélemény, hogy én nem engedném senkinek, hogy tiszt legyen, anélkül, hogy legyen legalább 5 év járőr szakmai tapasztalata. Van sok olyan tiszt, akinek fogalma sincs, mikor mit kellene csinálni, és olyan is, aki már elfelejtette, hogy milyen is az irodán kívüli élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!