Motorozás miatt 120ezer ft-ra megbüntettek, idén végeztem a sulival, nem dolgozok még sajnos nem bírom kifizetni ilyenkor mit tegyek?
Tavasszal történt, hogy quadoztam egy erdőbe, amikor egy legelőn elkapott az erdész rendőr volt vele és feljelentett. Nincs semmi jogosítványom, így vezetői engedély nélküli vezetés miatt megbüntettek. Egyébként az erdésznek ahhoz a legelőhöz nem is volt köze, ahol épp elkaptak, hogy ott sem lehetne motorozni mivel az magánterület, a tulajdonost nem zavarta, hogy motorozok a mi földünk is ott van a közelben. Szerintem nem jogosan büntetett meg.
Sajnos nem éltem a lehetőséggel, hogy fellebbezzek ki estem a határ időből plusz fogalmam se volt, mit és hogyan kellene.
Nem rég jött a levél, hogy 24 nap elzárás kapok ha 8 napon belül nem fizetem be.
Az lenne a kérdésem, hogy menjek be a rendőrségre személyesen vagy elég csak a levélben szereplő egy ügyintéző telefon számot felhívni és lehetséges e még részlet fizetés kb. mennyi összegenként befizetni vagy ilyenkor mi van ha nem dolgozom? Közmunkával lehetséges még ledolgoznom? Ha nem sikerül tennem semmit jönnek értem és el visznek azonnal? Nem jönnek és visznek el itthonról értékeket? Valaki világosítson fel.
A quad honnan van(volt?),... kié,... mennyit ér?
Menj el dolgozni, akár idénymunkára, "diák"munkára, kérj részletfizetést, szoktak adni.
A terület magán-nemmagán jellegével kár próbálkozni, a közfogalom elől elzárt magánterület kritériumai tuti nem teljesültek.
Akkor pedig a kresz szabályai automatikusan érvényesek, ahogyan egy tesco birtokában álló magánterület parkolóban is a rendpőrség fog intézkedni, igazoltatni, feljelenteni, hiába nem közterület.
Ha nem fizetsz, tárgyalás nélkül elzárásra fogják változtatni, de hiába kérnél tárgyalást, csak rontanál a helyzeteden.
Azt, hogy "de nem tudok fizetni", nem lehet érvként felhozni, pont erre van az elzárás, hogy a hajléktalan, vagyontalan, stb is meg legyen büntetve, ne tudja azt játszani, hogy ugyse fizetem ki soha, bármit megcsinálok.
Azzal sem sokra fogsz menni semmiféle tárgyaláson egy jogerős (nem megfellebbezett) már mindeképp téged terhelő büntetéssel szemben, hogy "de az nem volt jogos".
Nagyon kevés az a védekezés, ahogy az automatikus elzárásra változtatást meguszhatja valaki, pl ha családfenntartó és ezt igazolja, és aránytalan sérelmet okozna ha bezárják (éhezne a családja).
Amit általában mindenki rosszul tud, az átváltoztatott szabálysértés az fogház fokozatú börtönbüntetésnek számít, és bizony bekerül miatta az ember a bűnügyi nyilvántartásba.
Azt most hagyjuk, hogy a rabosítás miatt ujlenyomat, stb ,meglesz rólad, tehát ha később csinálsz valamit, simábban elkapnak, nyilván normális ember nem erre számol.
DE! Ugyan büntetett előélet joghátránnyal nem jár, de pl egy feddhetetlenségi vizsgálat, pláne egy nemzetbiztonsági átvilágítás még évtizedekkel később is előhozza, és akkor nuku fontos pozíció vagy állás, amihez ilyesmi kelleni szokott.
Nem éri meg egy ilyen hülyeség miatt börtönbe menni, én aztmondom, de mindenki maga dönt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!