Jogos volt ez a rendőr részéről?
Be vagyok jelentve egy lakásba, ahol ott vannak a cuccaim.
A szomszédok és a tulajdonos viszont nem enged be és visszaél a holmimmal (használja, a felét el is adogatta)
Rendőrt hívtam és megkértem őket, hogy segítsenek bejutni a lakásba (ahova be vagyok jelentve és ott van a holmim)
Majd mivel a tulajdonos ebbe nem egyezett bele, ők "nem tehetik" nem engedtek be. Azt tanácsolták bíróságon kell elintéznem az ügyet, ők ebben nem tudnak segíteni.
Nos mi ebben az igazság? Ha kitesznek a lakcímemről valóban csak polgári peres úton juthatok oda vissza? Vagy a rendőr nem ismerte eléggé a jogszabályokat?
Az semmit sem jelent, hogy be vagy jelentve. Polgári peres eljárás az ha a közös vagyonközösségben nem tudtok megegyezni. Vagy szerinted a rendőr majd szag vagy méret alapján fogja vizsgálni azt, hogy kinek melyik a ruhája?
Elég ha a tulaj tartozásra hivatkozik.NEM HOGY NEM TEHET SEMMIT A RENDŐR, hanem ha tett volna azért kapott volna.
Van megoldás:bíróság.
Nem vagyok jogász, bár olvastam az új PTK-t (amúgy régit is)
én úgy tudom sajnos igen, mert ő van birtokban
Az új PTK szerint már nincs meg a joga a bejelentett személynek, hogy bejusson a lakcímére. Ezt sajnos a sok hamis és törvénytelen bejelentkező miatt hozták - erről nyilatkoztak - Nem vicces, mert pont a hatóságok sara és az ő hibájukból megtörténhetek meg ezek. Az ingatlantulajdon védelmében van.
A tulajdonjogi, vagyonmegosztási dolgokba nem szólhat bele a rendőrség, azt perben lehet érvényesíteni, úgy, hogy igazolod valamivel a tulajdonjogot.
A rendőr csak akkor dönthet ilyen esetben, ha rá lenne írva mindenre, hogy kié.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!