20- an leszerelek a rendőrségtől!?
"de a technikai csúszás esetéről nem olvastam benne"
Azt én tettem hozzá :)
Mivel elég nagy szervről van szó, a bérszámfejtőknek van elég dolguk. Összefésülni a jelenléti ívet, cafeteriát, ruhapénzt, ezt-azt. Ellenőrizni, h mindent visszaadtál-e, nincs-e elmaradás, stb.
2 hétnél nem hinném, h tovább tart.
#20. kérdező: kamuzol, nem néztél utána és nem vagy rendőr. :D
Fogalmad nincs, hol kell utánanézni. Megmondom: a Hszt.-ben.
Az meg a következőt írja elő:
61. § (1) A szolgálati viszony megszűnésekor, a szolgálatteljesítés utolsó napján a hivatásos állomány tagja részére ki kell fizetni az illetményét, egyéb járandóságait, és ki kell adni a szolgálati viszonyra vonatkozó igazolást.
Ebből is látható, hogy a rendőrök nem bért kapnak, hanem illetményt, és nem bérszámfejtők dolgoznak, hanem illetményszámfejtők.
A másik: hivatásos állomány leszerelésének (szolgálati jogviszonya megszüntetésének) napjai a hónap 1., 15., és utolsó napja.
20-án csak akkor szűnhet meg, ha azonnali hatállyal elbocsájtanak, mert pl. bűncselekményt követtél el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!