Ha valaki kigáncsol engem és én esés közben véletlenül belevágom valakibe a kést úgy hogy belehal akkor kit büntetnek meg?
A jog erre vonatkozó dolgait én nem ismerem. Józan paraszti ésszel azt kéne megbüntetni, aki kigáncsolt, mert ha látja, hogy kés van a kezedben, akkor minek okoz a kigáncsolással balesetveszélyes helyzetet?
A leírta kalapján nem a te hibád, mert te csak krumplit pucoltál. Vagyis nem akartál senkire rátámadni, nem volt benned ártó szándék stb. Az ártó szándék a kigáncsolóban volt. Igaz, hogy ő sem akart halált okozni másnak, de akkor is ő követte el a "gondatlanságot".
Mindkettőtöket... Őt azért, mert balesetveszélyes halyzetet hozott létre, téged meg ugyanazért...
De látom nem sok krumplit hámoztál még meg, nem a bozótvágóval kell...
Otthonodban krumplipucolás közben "kigáncsol" téged egy rosszándéku árto lélek és a krumplipucolo kiskésed megöl egy éppen ott felbukkano haragosodat? (Jol foglaltam össze?)
Szerintem a krumplit büntetik meg. Téged meg a diliházba küldenek mert feltételzted, hogy ilyen hülyeséget meg tudsz etetni a birosággal.
Öcsém nem igaz hogy még ilyen kérdésnél is belekötnek egyesek mindenbe
Nem mindegy hogy milyen késsel történik az eset?Nem ez a lényeg.Engem az érdekel hogy a jog szerint ki büntethető ezért?Legyen akkor kenyérvágó kés vagy olyan kés amit lehet legálisan magunkkal hordani otthon.Egyébként nem értem hogy jön ide a bozótvágó kés.Én már pucoltam krumplit kisebb késsel is amivel simán lehetne ölni úgyhogy nem értem miért kell ebbe is belekötni.És nem krumplipucolás közben értettem a dolgot,hanem tegyük fel megy a krumplik felé hogy megpucolja őket és eközben gáncsolná el valaki
Nekem az a tippem hogy a gáncsolót vonnák felelősségre.De mivel a válaszolók fele ezt a másik fele meg azt mondja ezért még mindig nem tudom biztosra hogy kit büntetnének meg
Nem készülök megölni senkit.Ha én megakarnék ölni valakit azt haragból tenném és olyankor nem foglalkoznék a részletekkel.Csak kíváncsiságból kérdeztem de itt úgy látszik nem lehet kérdezni semmit se belekötés nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!