A rendőrség mennyi idő után kezd el keresni valakit?
Tegyük fel, van egy ismerősöm akivel naponta tartom a kapcsolatot, akár több üzenet, sms, telefonhívás is megtörténik. Pl. megszoktam, hogy este 5-kor mindig beszélünk meló után 1-2 órát facebookon. Egyszer csak nem ír, a telefonját nem veszi fel, 1 óra múlva pedig ki sem cseng. Haza nem ment, barátainál nincs. TUDOM róla, hogy nem az a csavargós típus, BIZTOS, hogy haza szokott menni munka után, ha meg nem, azt úgy is mondaná. Ez az egész 1-2 óra alatt kiderül (hogy nem elérhető este 5 után). Én ha bemegyek este 9-kor a rendőrségre, hogy az ismerősöm eltűnt, akkor:
1. leszarnak, várnak 1-2 napot
2. azonnal intézkednek
Mi ilyenkor a hivatalos menet?
A térfigyelő kamerákat mikor nézheti meg a rendőrség? (és egyáltalán mikor hajlandó megnézni? 2-3 nap múlva?)
Mert az eltűntek tekintélyes része valóban nem eltűnt, csak máshol aludt, bosszúból nem ment haza, csak azt akarják, hogy hagyják őket békén, stb.
Az eltűnési bejelentések nagyon csekély része valódi eltűnés.
Az pedig, hogy a keresésre nincs erőforrás, köszönd kormányunknak.
Egyértelműen bűncselekmény gyanúja esetén AZONNAL.
Más esetekben 24-72 óra. Attól függ,hogy beteg-e,idős-e,FideSS-e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!