Ha átvertek az interneten egy Sobotta anatómia atlasz (2014) vásárlása során, mit tudok tenni az eladó kilétének kiderítésére?
Őszintén érdekel engem, hogy miért hagytad figyelmen kívül az OLX által folyamatosan feléd kommunikált figyelmeztetést, miszerint SOHA NE utalj előre?
Arról nem is beszélve, hogy ezzel megszegted a felhasználási feltételeket.
Mondd, miért?
Be kell menni a rendőrségre és kész. Egyébként ha megvan a számlaszám itt bepróbálkozhatsz:
Valaki hasonlóan járt mint te és így derült ki, hogy ki az illető.
1: Próbálj meg bármit rendelni a neten úgy, hogy nem utalsz előre. Nekem még nem sikerült. Mindenhol előre kell utalni, kivéve talán webshopok.
Elsőnek: alapvetően igazad van, két probléma van: ez ne utalj elsőre a gyakorlatban sokszor nem működik, vagy előre utalsz, vagy nem veszel semmit, az általam vásárolt dolgok túlzás nélkül 85%-as előreutalással történt (14% pedig személyes átvétel). Ez a ne utalj előre dolog amit propagálnak a kontroll nélküli aukciós oldalak (olx, meg a tetű lassú jofogás) arra van, hogy magukat levédjék. Hozzátenném, hogy orvosi könyveket évek óta így veszek-adok, és mindeki aki természettudományos könyveket ad vagy vesz, automatikusan megbíztam, (bármi egyebet ha vettem, ami nem a témába vág, mindig betartottam az alapvető biztonsági szabályokat) mert egyrészt egy ilyen könyvet birtokolni feltételez egy színvonalat, másrészt tudtam hogy előbb utóbb bele fogok futni egy ilyenbe, és megdöbbentem, hogy erre 6 évig (!!) kellett várni. Sajnos a tudjuk kik, most tették be erre a területre is az enyves kezüket. Tehát eddig tartott az automatikus bizalom. Vérlázító érzés, hogy az az egész fiatal korom arra ment, hogy ilyen téren minél inkább kiműveljem magam, sza+ért-h+gyért dolgozok, éjszakázok egy buszsofőr fizuért és ráadásul ezeknek a génhulladékoknak a tömegeit kezelem. Ez az igazi hungarikum, nem a dinamó (off: amúgy Siemens, nem Jedlik, sorry).
Másodiknak: köszönöm a segítséget, már tudjuk, hogy Borsod megyei a tag (nahát!), ennek az ideírásnak igaziból az a célja, hogy tudjon ide is írni, akit szintén meglopnak, mert habár minden nap jelentem mindkét oldalon hogy továbbra is aktív a hirdetés (csak már drágábban!), az olx és a jófogás ba++nak rá.
És ha többen vagyunk sértettek, az üzletszerűség bizonyíthatóvá válik, amit talán komolyabban vesz a rendőrség - különben meg két hónap múlva kapok egy levelet, hogy xyz hiányában a "nyomozást" megszüntették.
"mit tudok tenni az eladó kilétének kiderítésére?"
EZ a kérdés. Vagy másokat nézel hülyének, vagy te vagy teljesen elmebeteg. Egyik megoldás sem tetszik, úgyhogy léptem de tanuld meg feltenni a kérdésedet rendesen, vagy ne akadj ki, ha válaszolnak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!