Ha vkit megtépek akkor abból lehet rendőrségi ügyem?
Ha "megtépsz" valakit csak úgy vagy nézeteltérés miatt, az minimum garázdaság, esetleg könnyű testi sértés vagy ilyesmi.
Önvédelemnél más a helyzet, elháríthatod a támadást, de ez a "megtépés" nem túl megszokott önvédekezési forma.
Ha félelmeid vannak hogy esetleg megtámadnak, legegyszerűbb ha veszel egy gázspray-t.
Ha nem jelent fel, akkor nem, ha feljelent, akkor igen.
Saját eset dióhéjban.:
(Vendéglátóban dolgozom beszerzőként.)
Tavalyelőtt nyáron, a szomszédos söröző felől érkező két fiatal suhanc belekötött az egyik kolléganőnkbe.
Én, és néhány kollégám az útjukat álltuk, hogy a fenyegetéseiket ne tudják megvalósítani.
Volt egy kb 10 perces szellemi pankráció, majd szépen egyenként otthagytuk őket és folytattuk a munkánkat, azt gondolva, hogy már lecsillapodtak, vagy ha nem is, de látva létszám, és ebből adódó erőfölényünket, alább hagy a harci kedvük és elmennek.
Tévedtünk, utánunk jöttek a gazdasági bejárathoz és ott folytatták a kötekedést.
Ott már történt egy kis lökdösődés is, miután, mindenki bement, az egyikük meglökte az egyik, utolsóként az ajtón belépő kollégámat.
A kollégám, aki egyébként egy, kb 210 centis három ajtós konyhaszekrény méreteivel vetekszik, jámbor jószág lévén otthagyta, bement.
Én még kint voltam a kocsinál, lévén még volt néhány karton áru, amit be kellett vinnem.
A fickó odaugrott hozzám, ököllel arcon ütött, és (nagyon bátor harcos lévén)elkezdett futni.
(Persze ettől nekem elgurult a gyógyszerem.)
Utána eredtem, úgy 30 méter sprint után utolértem, mivel megbotlott és el kezdett bukdácsolni.
Hogy stabilizáljam a pozícióját, a földre segítettem, ugyan nem ütöttem meg, mert mire utolértem, már alább hagyott a hirtelen dühöm, de egy kicsit összecsomagoltam, postai kézbesítésre alkalmas méretre, aztán otthagytam.
Elindultam vissza a kocsihoz, ő utánam jött és folytatta az erősködést.
Ekkor megint feltöröltem vele a flasztert, majd közöltem vele, ha nem indul el valamerre, és továbbra sem hagy minket, akkor nagyon goromba leszek.
Ekkor elindult az ellenkező irányba, majd úgy 10 méter után eldobta magát az úton.
Az egyik kollégám, aki a dulakodást hallva újra kijött, odament és levonszolta az árok partra, hogy ne menjenek keresztül rajta az autók, majd ö is elindult vissza az üzlethez.
A srác felállt és utána jött, vele kezdett el kötekedni.
Megrángatta a vállát, mire a kollégám egy laza mozdulattal hátra legyintett, amitől a srác megint közelebbi kontaktusba került az anyafölddel.
Na, ezután már nem kelt fel, és láthatóan, nagyon cudar volt a műszaki állapota.
Hogy megelőzze a bajt, a kollégám kihívta a rendőrséget, ők meg a mentőt.
Az azt követő néhány órában, természetesen szinte mindannyian a rendőrség vendégszeretetét élveztük.
A vizsgálat során a kollégámat először, mint vádlottat hallgatták ki, ugyanekkor, kiderült az is, hogy a belénk kötő fiatalember ellen már folyik eljárás egy másik, szintén garázdasági ügyben.
A kollégám, már mint tanú hagyta el a rendőrőrsöt.
Bár, a fiatalembernek, a kalandja során három bordája, álla, a válla törött, fejsérülést is szenvedett valamint több helyen voltak rajta felületi sérülések is.
Annak ellenére, hogy ő húzta a "rövidebbet" az ügy tárgyalásán, ő volt az elsőrendű vádlott, a barátja, aki mindvégig biztatta, volt a másodrendű vádlott, mi pedig a tanúk.
A dolog végkifejlete, az eseményektől és a körülményektől függ.
#14 azért, mert akkora egy rakat sza_r a törvény, hogy a magyar btk szerint azért is becsukhatnak 2 évre, ha kiabálsz az utcán és ezért valaki feljelent hogy megbotránkoztattad. Mindenféle túlzás nélkül.
Szép és jó amit írtál, de azok az idők már elmúltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!