Mi történik, ha kiabálok egy rendőrrel?
#8 Koszi, igy leirva tenyleg logikus. Ott szaldtam felre, hogy ha az utcan egy ismeros utan orditok a tavolsag miatt, akkor az miert garazdasag. De a riadalomkeltes resze mar erthetobb.
Koszonom a valaszt a tobbieknek is, kiveve aki masodszorra se ertette meg, hogy eszem agaban sincs kiprobalni, csak jogi szempontbol, peldakent kerult elo egy beszelgetesben.
Óh, egyszer de lenne kedvem a haverodhoz... Az ilyen fajta álladék a kedvencem :-D
Élmény mikor a feljelentésben felsorolásszerűen rögzítem az általa felsorolt rendőri neveket. Hány ilyen nagypofájú balf..z, még ügyvéd is fenyegetett kirúgatással, stb 10 év alatt... Sosem jött össze.
A lényeg, ha úgy is van ahogy mondod, egyszer nagyon megszívja. Törvényszerű.
Kedves "bermuda 83", szerintem addig örülj, amíg nem találkoztok, mert tuti megenne reggelire!
Esettanulmány röviden: éjjeli közúti b@$zog@tás, raktér ellenőrzés jeges úton, külterületen.
Kijelentette hogy együttműködik, de nem szál ki a kocsiból a csúszós úton a bőrtalpú cipőjében, mert gerinc problémája van (ez igaz) és ha megcsúszik összetöri magát, tolószékes lesz "ingét-gatyáját" lepereli az intézkedő rendőrnek. (Mellékesen megmutatja az utastérbe szerelt biztonsági kameráját, ami még hangot is rögzít...) XY kapitányt amúgy sem olyannak ismeri, aki eltűrne ilyet a beosztottjaitól, tavaly is hogy lerendezte xy túlkapáson ért közúti b@$zog@tót. (Figyelsz, itt jön be az ész! Tehát csak finoman utal arra a kapcsolatra és hogy remekül tudja mi folyik a munkahelyeden és hogy a te nyakadon is ott a kés.)
Na erre ,mit rögzítesz a jegyzőkönyvben? Hogy nem akart tolószékes lenni? Hogy ismeri a kapitányt? Hogy hallott a kollégád szív@sáról? Utólag minden szó meg/ki -magyarázható...
És mit tennél? Kirángatnád a bekamerázott kocsijából, megkockáztatva hogy tényleg baja lesz és feljelent (tudtad, hogy a bíróság sok rendőrt kicsinált már?), vagy csak elúszik az előléptetésed pár évre?
Szerencsére a kollégádnak volt annyi esze, hogy meghunyászkodott és szépen továbbengedte. :-D
Tudom, az itt GyíK-ozgató 100%-os rendőrök között sok a Columbo és Chuck Norris, de sajna a való világ kicsit más...
Mekkora kamukat írsz sertés.ha van egy kis sütnivalója a rendőrnek szétszívatja érte "törvényesen".
Arra is van jogszabály, ha valaki nem akar kiszállni a kocsiból.
"Tehát csak finoman utal arra a
kapcsolatra és hogy remekül tudja mi
...."
az új szabályozás miatt a legkisebb gyanúra is bilincsbe kell tenni a fájó hátú haverodat és bevinni:-)
még azt is előveszik, akire hivatkozik.
Az ilyen okoskodókat marékszámra viszik be és jelentik fel, nem tud miben pereskedni. Pontosabban tud, csak semmire nem megy.
De a millio+1 tippet nem fogom leírni.
"ha
megcsúszik összetöri magát,
tolószékes lesz "ingét-gatyáját" lepereli az intézkedő rendőrnek"
ezzel a hülye dumával max a kezdő rendőrt hülyítheted. Én meg nyáron nem szállok ki a rendőrnek, mert megsüt a nap:-)
persze... Állampolgári kötelezettségem. Ha nem teszem azt amit mond teljesen jogosan nyom fel intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt.
Elég ha azt mondja, ruházat átvizsgálást tart. Nem száll ki? Nem mutatja? Majd a rendőrségen lesz ideje. Irásban meg megkapja, mit sértett, ami alól nem menti ki a bőrcipő meg a dereka.
Kedves 14-es! Mivel te nem kamukat írsz, kérlek idézd pontosan az idevonatkozó jogszabályt. Gondolom neked, -mint profi rendőrnek- ez nem okozhat gondot. Különösen érdekelne, hogy baleset/élet-veszélyt okozhatsz-e egy rutin ellenőrzésnél, pláne ha együttműködik a delikvens?
Az pedig, hogy tényleg beijedt a kolléga, vagy csak nem volt energiája a félórás fárasztás utáni további beszélgetéshez, lényegtelen.
Arra azért befizetnék, hogy a valóságban hányan mernétek a kapitányotokra esetleg terhelő (miben is?), de könnyen kimagyarázható esetben jelentést tenni. Bár fene tudja, itt GyíKon sok a szuperzsaru...
További jó szolgálatot itt!
Nyugi Sertés, nem kell elhinned semmit. De vittem már be bilincsben embert, mert nem akart engedelmeskedni, és nagy szája volt.
Nálunk is van kamera, na meg kerületi kapitányt ismeri? Pont leszarom, ORFK szervnél vagyok. Ismerje.
És viszek is még be ilyen szájhősöket. Pereljen be. Voltak már páran. Eddig mindig nekem adtak igazat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!