Ha rendészeti szakközépiskolát és utána jogi egyetemet végzek, akkor milyen rangba kerülök?
Azért írta az első, h megtanuld, nincs rang a rendőrségnél, rendfokozat van.
A kérdésre válaszolva pedig a jogi egyetemi végzettség veri a Közszolgálati bohócképzőt, még akkor is, ha MSc-t szerzel.
Ha jól tudom őrnagyi rendfokozatot kapsz, persze csak ha van beosztásod(szal az nem fog menni, h járőr beosztásba vagy és őrnagyként bírságolsz, hanem csak akkor kapod meg, ha bekerülsz egy alosztályvezetői székbe)
"Ha jól tudom őrnagyi rendfokozatot kapsz,"
Jó lesz az hadnagynak is...
A hadnagy a tiszti után jár.
Hány Dr. xy hadnagyot láttál már?
Mert én egyet se, mind őrnagy vagy felette.
Én még abban sem vagyok biztos, hogy egy rendészeti szakközépiskola bármiféle rendfokozatnak megfelel. Ennek utána kell nézned.
A jogi egyetemi végzettséggel jogász leszel. Ennyi.
Ha pl. katonai ügyész vagy bíró akarsz lenni, akkor mindkét végzettségből kicsit komolyabbra lesz szükséged. :)
A rendészeti részleteit passzolom, de biztos, hogy oda sem elég a szakközép akkor (szerintem).
Jogon pedig TUTI (mivel én is ügyvéd vagyok) tudom, hogy az egyetem után kell három év gyakorlat (esetedben akkor azt is a katonai ügyészségen/bíróságon kellene, ahhoz viszony nyilván már feltétel a rendfokozat), és utána szakvizsga, majd ügyészségi, bírósági titkárként kell dolgozni legalább egy évet, aztán kinevezhetnek...
Szóval ez hosszú, jó 8-10 éves folyamat, és akkor vagy kezdő.
A jogi egyetem önmagában a rendőségnél semmi. Ismerek dr-t törzsőrmesteri rendfokozattal. Attól, hogy valaki dr még nincs szakirányú végzettsége. Ahhoz vagy tiszti átképző vagy a tiszti végzettség kell.
Tehát amikor megszerzi a tiszti végzettséget hadnagy lesz. Csak nyilvánvaló, hogy egy jogi végzettségűt hamarabb betesznek magasabb beosztásba.
Rengeteg olyan jogi végzettségű van a rendőrségen, aki nem tiszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!