Ki van közületek aki azt gondolja hohy néha a rendőri intézkedések embertelenek?
Javitanám azt a választ, hogy akinek hatalma van, visszaél vele. A párom rendőr és lelkiismeretesen végzi a munkáját, akárcsak én a kereskedelmi vállalkozásom. Az ember ember, legyen az bármilyen. Soha egy rendőr sem bántott, vagy szólt be nekem, a "legdurvább" az volt, hogy de csinos ma hölgyem. Vannak nyilván beképzeltebb fazonok, de azokat is kezelni kell. Szerintem nem kellene őket szidni, mert ha betörnek bárkihez, nem a szomszéd nénit, hanem őket fogják hivni. :)
Inkább tiz rendőr mint egy politikus... Ez marhára tetszik! :DDDD
Őket hivod, ha baj van, persze. Viszont megtörtént eset: illető Ny-Európában el és dolgozik a feleségével, ennek megfelelő a fizetés is. Audi A6-osuk van (nyilván nem első generációs). A magyarországi házba betörtek. A kierkezo rendőr első kérdése: maga miből engedhet meg magának ilyen autót?
Szóval őket hívod, persze, erre bujtatva adócsalással vadolnak. Persze a válasz sem váratott magára: ahhoz magának semmi köze. Bűncselekmény történt, betörtek a hazamba, végezze a munkáját.
Ny-Európában ez nem szokás.
Nekem rendörökkel jó tapasztalataim voltak. Volt hogy nem volt igaza,vitáztam vele de nem lépet át egy határt. Igaz megbirságolt, olyasmi miatt, amivel tudott, miközben elnéző is lehetett volna, de emberileg megértem, hogy aki vitázik azzak nem fog elnéző lenni.
Volt hogy utast vittem segédmotorral, (engedélyem nekem volt) de akkor is higgadt volt elkapott, de semmi túlkapás nem volt csak irta a csekket ami ki is jött.
Azóta tapasztaltabb vagyok, tudom, hogy vigyorogni kell rájuk s minden bününket szánni bánni.
Persze ezalatt a kiégett lámpát értem, meg a behajtani tilosba bemenetelt szóval az enyhe szabálysértést.
Volt hogy szekrényeket kötöztem a barkaszra, de halasztódott az elindulás. Teltek a napok, ezért nájlonokat kötöztem rá hogy az esőtől megvédjem.
Éjszaka vihar volt. Másnap ugy mentem vele hogy a szélben lobogtak a nájlon cafatok.
Villámló vérben forgó szemekkel állitott le a rendör, de nem mondott semmi extrát, csak a papirjaimat nézte meg, de azt alaposan. Igaz még menetlevél is ki volt töltve rendesen, bár rakományként "kacat" megnevezés volt feltüntetve... Nem tudom ez megfelel e a hivatalos terminológiának, de elfogadta.
Nyilván ha rálövök, utána már nem lesz annyira emberséges.
"Inkább tíz rendőr, mint egy politikus" - nagyon jó mondat, like :-)))
"Nyugat-Európában ez nem szokás" - Ezek szerint a hozzászóló nem látta, amikor Franciaországban a bevándorlók tüntettek, gyújtogattak, milyen volt a rendőri intézkedés...
Más... én nem bánom, ha nem mennek oda és nem kérik meg szépen a bűnözőket, hogy legyen szíves abbahagyni a felesége leszúrását, meg ha kérhetnénk máskor ne raboljon ki idős embert, - hanem határozottan fellépnek. Így is túl sok joguk van a bűnözőknek... :-(
Nemrég a Kodály Köröndön nagy tűz volt, égett egy hatalmas ház teljes teteje 2400 nm2, rengeteg rendőr rohangált, zárta le a környéket, mentette ( terelte) ki a környező házakból az embereket, tették mindezt gyorsan, határozottan, de udvariasan, kulturáltan - TEK-es is volt köztük... Le a kalappal előttük, innen is köszönjük a munkájukat.
Ja, és ismét Nyugat -Európa: Spanyolországban egy kis üdülőtelepülésen egy utca kereszteződésénél a következőt láttam: egy furgon épp elhajtott, a földön egy 8-asra tekert kerékpár és mellette egy sántikáló színesbőrű egyén tápászkodik fel. (gondolom elütötte a furgon, hogy ki volt a hibás, nem tudom, de ebben az esetben nem is ez a lényeg) 1 perc múlva ott voltak a rendőrök, akik KÉRDEZÉS NÉLKÜL a falhoz állították a kerékpárost, megmotozták, majd utána kezdték el kérdezgetni, végül elengedték (nyilván nem a kerékpáros ütötte el a furgont :D) Szóval itt azért már egy kicsit sajnáltam az illetőt.... Szóval Nyugat-Európában nincs ilyen? Spanyolország eléggé Nyugatra van - onnan már csak Portugália van Nyugatabbra :-)))
A rendőri intézkedés embertelen alapból mert személytelen és a törvény van hogy mérlegelésre nem ad lehetőséget.Olyan mint amikor a buyz elindul de loholo kismama számára egy félméterre az indulástól már nem állhat meg mert törvényt sértene, ha emberi módon megállna akkor megbüntetnék.. volt rá precedens.. Ettöl függetlenül az elmúlt 40 évben volt hogy hibáztam de soha nem volt kibabráltak volna velem vagy bunkók lettek volna. Én csak becsülni tudom őket és undorodom azoktól akik romboltak törtek zúztak utána meg panaszkodtak.. békésen egy hétig követ gyűjteni... ja..
Emlékszem anno 85-ben ha 6-an voltunk koncerten egy rendőr ráncba szedett minket.... adatok felír.. mehetünk tovább.. nem pedig hogy a rendőr nem szólhat hozzám... utána meg sírok hogy nem véd meg.. lassan már arra sincs joga hogy utcára lépjen...
Hányat lép egy rendőr egy esztendőben?
Egyet se. Ma már csak ugorhat...
sok közülük az ostoba, sötét, nulla véglény, akik csak azért választják eme hivatást, hogy egy kis hatalomra tegyenek szert. amivel visszaélhetnek persze. szerintem ez valami gyerekkori frusztrációra vezethető vissza náluk.
a legrosszabb, hogy még gyávák is. pl vegzálja azokat, akik amúgy békésen meg akarják inni a maradék sörüket a bezárt kocsma előtt (és nem akarja utcára vinni), de a másik utcában, ahol cigány tömegverekedés van, nem mernek megállni 2 autóval sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!