Tényleg kezdenek megjavulni a rendőrök?
Mondjuk szerintem szomorú, hogy attól "rendes" egy rendőr, hogy szemethuny egy jogsértés felett. Tetszik vagy sem, de a törvény szerint neki ott intézkedési kötelezettsége volt, az más kérdés, hogy esetleg egy figyelmeztetéssel elintézte volna.
Szerintem lesz olyan válaszoló, aki azt fogja mondani, hogy pont így sz*rnak minden másra is, ha látnak valamit. Vajon igaza lesz ennek a válaszolónak? Valahol igen. Mert ha most félrenézett, akkor vajon máskor is megteszi?
Másrészt, szerintem az is elég bajos, hogy tudod, hogy szabálysértést követtél el, mégis azért rendes a rendőr, mert "nem akart bevételt".
Én egyébként inkább vennék egy fagyit a Mekibe és máris van kódom a WC-hez.
Szóval, ha megbüntetett volna, teljes joggal tette volna. Csak akkor már ugye nem lett volna "rendes" a rendőr.
Szerintem...
Azért különbség van aközött, amikor a rendőr etikusan eljár, vagy amikor csak jobbra-balra büntetget, hogy legyen bevétele az államnak.
Magyarországon az a baj a rendőrséggel, hogy a közlekedést azt folyton figyelik, ha egy kicsit is túlléped a megengedett sebességet, máris jön a több tíz/százezres csekk.Viszont vidéken a közbiztonág brutálisan sz*ar, a cigányok ellen nem tesznek semmit.Igaz, ez nem a saját hibájuk, így van összerakva a rendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!