Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Feljelentettek, mire számíthatok?

Feljelentettek, mire számíthatok?

Figyelt kérdés
A történet a következő: Eladtam egy mobiltelefont az interneten keresztül. Utánvétes csomagként adtam fel a vevőnek. Másnapra megkapta a vevő, azonnal jelezte, hogy a telefon nem eredeti, hanem klón. Kérte, hogy azonnal vizessem vissza a vételárat ( 42ezer forint), vagy feljelent. Írtam neki, hogy visszaveszem, de csak akkor ha megkapom a postától az utánvét összegét. Ő ezt nem várta meg, másnap feljelentett, a rendőrség jegelte a postán a pénzt, és a telefont lefoglalták. Mire számíthatok most ? Hozzáteszem sosem volt semmilyen rendőrségi ügyem. Én sajnos nem tudtam, hogy a telefon nem eredeti, nem értek hozzá. Mik az esélyeim, illetve milyen büntetésre számíthatok ? Hozzáteszem, azóta beszéltem a vevővel, megegyeztünk, megpróbálta visszavonni a feljelentést, de a rendőrségen annyit mondtak neki, hogy nem lehetséges, az ügy már elindult.

2014. szept. 24. 18:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
18%

+++++++++Ráadásul egyátalán nem nyominger. +++++++

a nyominger az nyomozót jelent

2014. szept. 26. 05:38
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Érte!?

A nyominger rámozdul az ügyre, teljes erőből nekiáll, és zárolja a pénz. Megteheti, de egyáltalán nem szokványos. ha én tennék ilyen feljelentést, bizonyos, hogy nem intézkedett volna ilyen módon és nem zárolta volna.

Ezek után nem úgy néz ki az ügy, hogy a gyors lezárás felé haladna, hanem, lesz belőle egy szép hosszú eljárás. Az hosszadalmas eljárás a nyominger érdeke.

2014. szept. 26. 05:48
 13/15 anonim ***** válasza:

"Az hosszadalmas eljárás a nyominger érdeke."

A rendőrségnek az az érdeke, hogy minél előbb vége legyen és ne kelljen vele szarakodni.

2014. szept. 27. 23:07
 14/15 A kérdező kommentje:
Na, kaptam egy levelet a lakóhelyemen lévő kapitányságról. E szerint be kell fáradnom kihallgatásra, eljárás alá vont személyként. Található még a levélben egy ilyen mondat is : szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012.évi törvény 177. paragrafus 1) bekezdés b) pontjában ütközö, és a szerint minősülő csalás szabálysértés elkövetése miatt. Mire számíthatok ?
2014. okt. 16. 12:09
 15/15 anonim válasza:
Ne én is pont ebbe a szituba vagyok. :-((
2016. aug. 26. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!