Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Feljelentés visszavonása...

Feljelentés visszavonása lehetséges?

Figyelt kérdés
Feljelentettek, mert interneten eladtam egy telefont, de az sajnos klón volt. Erről én sem tudtam, de a vevő feljelentett multhét csütörtökön. Ma beszéltünk telefonon, megállapodtunk, én sem és ő sem szeretne mégsem rendőrségi ügyet. Vissza lehet vonni a feljelentést ? 2 munkanap telt el a feljelentés óta.

#feljelentés #visszavonása ?
2014. szept. 22. 18:19
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Az én ügyem becsületsértés volt.
2014. szept. 22. 22:18
 12/17 A kérdező kommentje:
Ja, értem, de ez a kettő nem egy kategória, vagy tévedek ?
2014. szept. 22. 22:19
 13/17 anonim ***** válasza:
4%

""""""Erről én sem tudtam, de a vevő feljelentett""""""""

persze, persze

rocchadék csaló vagy, és most hogy lebuktál félsz, befoccstál a gatyádba - lekvár bűnöző vagy.

2014. szept. 23. 07:54
 14/17 A kérdező kommentje:
Ez a hozzászólás a te agyi szintedet mutatja :) Mint írtam sosem volt semmilyen ügyem, és valóban nem tudtam arról, hogy hamis a telefon. Ráadásul miután kiderült, hajlandó lettem volna visszavásárolni, de most nem írom le a teljes sztorit, mert sem kedvem nincs hozzá, sem időm nincs nincs rá :) Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna szerintem ;)
2014. szept. 23. 12:47
 15/17 anonim ***** válasza:

5-ös!

Azért valamennyire működik az "akarat és szándék" szerinti jogrendszer, ez a "magánindítvány" jogintézménye. Az tény, hogy viszonylag szűk körben van lehetőség arra, hogy a sértett indítványától tegyék függővé az eljárás megindítását (a privát szférát leginkább érintő/sértő bűncselekmények, bár biztos ki lehetne bővíteni), de van ilyen. De azért azt is figyelembe kell venni, hogy néha fontosabb érdekek is vannak, mint egy ember sérelme. Az általad példaként említett betörés szerintem rossz példa, mert nem hiszem, hogy sok olyan ember van, akinek ne lenne érdeke, hogy a betörőket elfogják és a kárát megtérítsék. De ez társadalmi érdek is, hiszen én úgy gondolom, hogy mindannyiunk érdeke, hogy az ilyenek rács mögé kerüljenek. Meg ugye azt sem érdemes elfelejteni, hogy a feljelentés egy komoly, felelősségteljes döntés. Tehát az se lenne jó, ha teljesen az emberek szabad akaratára bíznánk, hogy mondjuk ma feljelentést tesz, holnap visszavonja, mert csak. Sokan egyfajta kényszerként használják a feljelentés lehetőségét, hogy elérjenek valakinél valamit. Holott egyébként semmi helye nem lenne a dolognak a rendőrségen.

2014. szept. 23. 16:36
 16/17 A kérdező kommentje:
Holnap tudjuk meg, hogy vissza lehet e vonni. Én felhívtam a lakóhelyemhez tartozó rendőrkapitányságot, és ott miután ide oda kapcsolgattak tudtam beszélni egy illetékessel, ő annyit mondott vissza lehet vonni. Hát kíváncsi leszek.
2014. szept. 23. 16:59
 17/17 A kérdező kommentje:
Sajnos nem lehet visszavonni.
2014. szept. 24. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!