Mit gondoltok, érdemes a mai világban bűnügyi nyomozónak tanulni?
Régóta szeretnék nyomozó lenni és úgy tervezem, ha elérek a felsőoktatásig az NKE-RTK-ra jelentkezek bűnügyi nyomozói szakra. Más foglalkozás ezen kívül nem igazán érdekel, talán a fogorvos mozgatta meg a fantáziámat.
Megéri ennek a hivatásnak szentelni az életed? Rendesen meg van fizetve?
Ha ilyen ambícióid vannak, h fogorvos akkor inkább azt lépd meg!
Itt Magyarországon semmi mást nem fogsz csinálni évekig, csak ostoba zsebes, rablós cigányokat kihallgatni, nem lesz izgalmas, inkább monoton.
Annyi, h ha van ismerősöd akkor bekerülhetsz az NNI-hez, ott valamivel másabb...
Én is az akartam lenni még 10.-ben 11.-ikben, de lett egy nyomozó ismerősünk és beszéltem vele. Ő mondta ezeket.
Hátrányok:
A munkájuk kb. mint egy titkárnőé, rengeteg a papírmunka. Rengeteg az olyan dolog, amikor nem tehetnek semmit a hülye törvények miatt, pedig szeretnének, de a kezük meg van kötve stb stb. Nincs karácsony, nincs szilveszter, nincs gyerek szülinapja, ha kell hajnali 2-kor csörög a telefon hogy be kell menni.
Előnyök: Biztos munkahely, Magyarországon viszonylag jó fizetés.
Döntsd el hogy mit akarsz, ő azt mondta, hogy sok kollégája otthagyta az állományt és ha újrakezdhetné ő se ide jönne, de a legbiztosabb az lenne, ha bemennél a rendőrségre és megkérdeznéd, hidd el segíteni fognak, nem röhögnek ki vagy ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!