Mennyit keres egy rendőr Msgyarországon illetve Franciaországban?
A járőr fizetése sok mindentől függ, milyen pótlékokat kap, mióta van a beosztásában. Ez úgy 90eFt-tól 140eFt-ig terjedhet, készenléti rendőrségnél kifizetik a túlórát, így ott havi 200+ órával meglehet 200eFt felett is.
A nyomozó tiszthelyettes 160eFt körül, a tiszt 200eFt körül.
A franciát nem tudom, Németországban van egy rendőr ismerősöm, ő jelenleg olyan beosztásban dolgozik, mint itt egy járőrvezető, és 3200 eurót keres. Minden hónapban 2 hetet tanul és gyakorolnak, a többit tölti munkavégzéssel, de azt is sokkal célirányosabban. Úgy értem, hogy ő azt mondja, hogy nem ért a közlekedéshez, de a közrendvédelemben pedig nagyon felkészítik őket.
(Én nem panaszkodom a fizetésre, persze lehetne jobb, meg körülnézhetek a környező országokban, de az egészségügyben dolgozó családtagom 32 év egészségügyi munkával rosszabbul keres mint én. Sőt itt nagyon sokan érettségivel 100eFt környékén keresnek. Van munkám, fizetem a járulékokat, ha nem csinálok hülyeséget, akkor lesz is.)
Természetesen elrendelhető a túlóra, csak tudod nálunk a radír és a ceruza csodákra képes. Kiradírozzák a P betűdet, beírnak szolgálatba, helyette adnak máskor P-t.
Még egy készenlétis sem tudja elképzelni, hogy a rendőrségen milyen cigánykodás folyik, nemhogy egy civil.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!