Mi a különbség a készenléti és a sima rendőrök között?
Még valami.
Mikor a jelentés miatt kimentem, akkor megkérdeztem, hogy egy jelentés miatt miért kell minket is 20km-ről iderángatni? A válasza ez volt az őrmesternek: őket nem is lehet bejelentésre küldeni, szóval ez nem is tudja, hogy fordulhat elő, mert csak az európai unió küldheti őket.
Tudod nem a segítség miatt akadok ki, mert segítek ha megkér, hanem amikor ilyen f..z stílusban közli, hogy miért merték őt zavarni a semmittevésben, akkor azért felmegy egy kicsit bennem a pumpa. Az a borzasztó, hogy már a suhanc őrmester is büszke arra, hogy nem kell értenie semmihez a magas fizetésért.
Így gondolom már kicsit megértettél engem is!?
Itt ez van, nem túloztam.
szerintem meg mind a két "csoport" ostoba....
A rendőr munkakerülő,semmihez sem értő szerencsétlen aki nem találja fel magát az életbe....Most őszintén,egy talpraesett(akármilyen tisztességes szakmával rendelkező fiatalember,ne adja az ég nő) elmenne rendőrnek?Rendőrnek az áll aki alapból hülye mindenhez és semmihez sem ért.
Sziasztok !
Sajnos a migráció óta, mivel sok rendőr leszerel, már mindenkit felvesznek, csak legyen 2 kezed,lábad.
Azelőtt a Kr-hez külön felvételi volt, külön fizikai felméréssel... valóban nehezebb volt bekerülni.
A vezetők, azért adták a karszalagot és a bordó sapkát, hogy az utca embere lássa és meg tudja különböztetni a készenlétist "elit"
Kapitányságon dolgozó rendőrnek csak a saját területén kell dolgoznia , sokszor már ismeri a problémás személyt, tudja kinél mire számíthat. brfk-n sok munka van, bár van pár kerület ami maga a nyugalom szigete, megyék is ugyanígy eltérőek.
Készenléti rendőrnek országos hatásköre van, értenie kell csapatszolgálathoz, bírnia kell a 30 kg-os testpáncélban való álldogálást akár egész nap, majd ha kell futni benn és figyelni, hogy ne sérüljön meg, valamint a társaira is figyelni,stb stb stb
Továbbá a határon szolgálatban is kibírni a körülményeket, elfogni stb stb
Sokszor kell menni más megyék területére, pesti kerületekbe szolgálatot ellátni, hogy kisegítsék a helyi rendőrök munkáját, akik szemtől szembe nagyon kedvesek, de mivel java része irigy a fizetésre ( és nem látja a mögötte lévő szívást, valamint a lehetőség nekik is adott ugyebár) így leszólja az összes készenlétist és hülyének titulálja.
Pedig szolgálatban ugyanúgy le kell tudni intézkedni minden helyzetet. Közlekedési, közrendvédelmi feladatokat ellátni.
A K.rendőr sokszor először jár egy adott kapitányságon így nem ismeri a helyi szokásokat, mi tetszik és mi nem a helyi rendőrnek, de a feladatát ugyanúgy, ha nem színvonalasabban látja el.
Egy K.rendőr nem szarik bele , hanem megcsinálja a munkát.
A fizetés persze h bértáblából van, csak több a szorzó
kezdő kr-es 50 e-rel keres többet kb mint egy kapson dolgozó + a túlóra amit irigyelnek, csakhogy azt a szabadidejéből, a családjától elvett idő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!