Ezt megtehetik, vagy csak rám akart ijeszteni?
A tanú az tanú, nélküled nincs értelme a tárgyalásnak, ugyanis senkit sem tudnak olyankor megkérdezni.
Ha nem volt még dolgod velük, akkor azért mondták ezt hogy elgondolkodtassanak.
Ha perecben visznek el, akkor sincs semmi, pár óra és jössz is haza, csak arra ügyelj nehogy ismerős lásson :D
Az idézésre meg KELL jelenned, ellenben valamilyen jogcímen eljárást indítanak ellened (pl. nyomozás akadályoztatása), ez alól csak kivétel, ha kórháti kezelésen kell részt venned.
Szóval nem ijesztgetésből mondta, hanem azért, mert ez így van.
El kellene olvasni az idézés alját is, ha eddig nem tetted, akkor a fenti linken olvasd el. Ha elolvasod, akkor választ kapsz a kérdésedre!
Az elővezetés, a kedvedért leírom, hogy igen az az mikor bilincsben visznek be onnan, ahol éppen vagy.
Levélben vagy telefonon idéztek?
A következőket kell tenned, ha levélben idéztek, megkeresed az előadó nevét és felhívod, hogy mikorra menjél be.
Ha telefonon idézett, akkor az illetékes rendőri szervet hívd fel, és mond, hogy milyen ügyben telefonálsz, és szeretnél beszélni az előadóval. 08-16 óra között megteheted.
Szerintem ne várd meg, míg mennek érted, mert kilométerenként 450Ft, de minimum 7000Ft lesz az elővezetés, mindamellett hogy szégyenled magad.
Köszönöm a válaszokat. Megkaptam az új idézést időben.
Megúsztam a bilincsben elhurcolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!