Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ezt megtehetik, vagy csak rám...

Ezt megtehetik, vagy csak rám akart ijeszteni?

Figyelt kérdés
Tanúkénti idézést kaptam a rendőrségtől, de sajnos elfelejtettem bemenni. Az időpont után kb. 1 órával felhívott a nyomozó és azt mondta, hogy ha legközelebb sem megyek be, akkor egyenruhás rendőrökkel, bilincsben fog bevitetni a munkahelyemről.
2014. jún. 22. 10:15
 1/10 A kérdező kommentje:
Persze legközelebb bemegyek, de mi van ha valami miatt nem kapom meg az idézést, vagy késve. Egy körömszalonban dolgozom és nem szeretném, ha vendégeim előtt vinnének el bilincsben. (Meg persze amúgy sem.)
2014. jún. 22. 10:20
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

A tanú az tanú, nélküled nincs értelme a tárgyalásnak, ugyanis senkit sem tudnak olyankor megkérdezni.

Ha nem volt még dolgod velük, akkor azért mondták ezt hogy elgondolkodtassanak.

Ha perecben visznek el, akkor sincs semmi, pár óra és jössz is haza, csak arra ügyelj nehogy ismerős lásson :D

2014. jún. 22. 10:36
 3/10 anonim ***** válasza:
87%

Az idézésre meg KELL jelenned, ellenben valamilyen jogcímen eljárást indítanak ellened (pl. nyomozás akadályoztatása), ez alól csak kivétel, ha kórháti kezelésen kell részt venned.

Szóval nem ijesztgetésből mondta, hanem azért, mert ez így van.

2014. jún. 22. 10:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen megtehetik, de úgy látom azt elfelejtette közölni, hogy az előállítás költsége is téged terhel. Tehát az üzemanyag a rendőrök munkabére stb.
2014. jún. 22. 12:00
 5/10 A kérdező kommentje:
A legnagyobb félelmem, hogy bilincsben visznek el. A szalon egy bevásárlóközpont közepén van és több százan láthatnának. Azt hiszem elájulnék a szégyentől. Főleg, ha mág pórázos bilincs (is) lenne. Vajon meg lehet kérni a rendőröket, hogy csak az autónál, vagy autóban tegyék rám a bilincset. Azt sem bánom, ha utána az egész kihallgatást úgy kell végig ülnöm, csak az üzletben ne lássanak úgy mint egy bűnözőt.
2014. jún. 22. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
vezetőszár a neve, nem póráz :D és igen, megtehetik
2014. jún. 23. 11:03
 7/10 anonim ***** válasza:
78%
Hívd föl a nyomozót, kérjél bocsánatot és kérdezed meg, hogy mikor kell menned és k u r v á r a ne felejts el elmenni! ;) Ennyi.
2014. jún. 23. 17:10
 8/10 anonim ***** válasza:

[link]

El kellene olvasni az idézés alját is, ha eddig nem tetted, akkor a fenti linken olvasd el. Ha elolvasod, akkor választ kapsz a kérdésedre!

Az elővezetés, a kedvedért leírom, hogy igen az az mikor bilincsben visznek be onnan, ahol éppen vagy.

2014. jún. 23. 18:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Levélben vagy telefonon idéztek?

A következőket kell tenned, ha levélben idéztek, megkeresed az előadó nevét és felhívod, hogy mikorra menjél be.

Ha telefonon idézett, akkor az illetékes rendőri szervet hívd fel, és mond, hogy milyen ügyben telefonálsz, és szeretnél beszélni az előadóval. 08-16 óra között megteheted.

Szerintem ne várd meg, míg mennek érted, mert kilométerenként 450Ft, de minimum 7000Ft lesz az elővezetés, mindamellett hogy szégyenled magad.

2014. jún. 23. 18:35
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Megkaptam az új idézést időben.

Megúsztam a bilincsben elhurcolást.

2014. júl. 5. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!