Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Szerintetek a rendőrök haszont...

Szerintetek a rendőrök haszontalanok?

Figyelt kérdés
Úgy érzem csak bírságolni tudnak és traffipaxozni, de a bűnözőket meg békén hagyják.
2014. jún. 7. 15:22
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

A rendőrök hasznosak, csak kretén a vezetés.

A börtönök túlterheltek, megélhetési bűnözők nem fognak tudni bírságot fizetni, börtönbe meg nem mehetnek mert nyígnának, hogy milyen szar nekik, a liberálisok meg tüntetnének.

A gyorshajtás is bűn. Ha nem akar valaki bírságot fizetni, ne szegjen törvényt

2014. jún. 7. 15:31
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó csak itt mindig egy építkezés után kint maradt 30-as táblához állnak, a bokor mögé.
2014. jún. 7. 15:35
 3/10 anonim ***** válasza:
36%
Ha mindig azon a szakaszon vannak, akkor ott lassan mész.
2014. jún. 7. 15:40
 4/10 A kérdező kommentje:
de nem a bűnözőket kéne kergetniük?
2014. jún. 7. 15:45
 5/10 anonim ***** válasza:
63%
A gyorshajtás is törvényellenes, így bűnözőkre vadásznak.
2014. jún. 7. 16:34
 6/10 anonim ***** válasza:
77%
A rendőrök elég haszontalanok, ez tény, viszont az építkezés után ott hagyott táblák miatt nyafogó embereket sose értettem. Amikor vezetsz, mindig mindenre figyelni kell. Ez olyan, mintha elcsapnál egy gyalogost a zebrán és azzal védekeznél, hogy ő nem is szokott arra járni.
2014. jún. 7. 16:35
 7/10 anonim válasza:
60%
1.válaszolónak teljesen igaza van.
2014. jún. 7. 18:45
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a közlekedési rendőr nem fog rablók, gyilkosok után nyomozni, mert nem az a dolga. A közúti ellenőrzés a feladata. A fül-orr-gégész sem fog vakbéllel megoperálni, pedig orvos ő is. Nem nyavalyogni, kell, hanem betartani a közúti szabályokat, és akkor nincs miért megbüntessenek. Ha pedig jogtalannak érzed azt a sebességkorlátozó táblát (ha építkezés után maradt ott) akkor ezt is jelezni lehet a megfelelő helyen. Szoktak intézkedni.
2014. jún. 8. 17:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Véleményem szerint nem azok. Gondoljunk bele, ha nem lennének akkor milyen állapotok lenne. Van egyfajta elrettentő szerepük is.
2014. jún. 8. 23:28
 10/10 #Gábor# ***** válasza:

Kimeríthetetlen ez a téma... :)

Kérdező! Miért "érzed" úgy, hogy csak bírságolni és trafizni tudnak? Volt valamilyen negatív tapasztalatod velük? Mi volt?

Tudod, furcsa egy nép ez a magyar. :) A te szóhasználatoddal élve, mindig mindenki a trafi miatt problémázik. Egyrészt, én vitatom azt, hogy "mindig" bokor mögül, a kint hagyott 30-as tábla mögött mérnek. Sokszor szoktam látni útszélén, autópályán rendőröket, és olyan látható helyen állnak, hogy messziről ki lehet őket szúrni. Bevallom, a kint hagyott 30-es tábláknál sose szoktam lelassítani 30-ra, de még sose kaptam csekket emiatt, és főleg úgy, hogy nem láttam, honnan mérnek.

Ami meg külön szépsége a történetnek, hogy a police.hu oldalon rendszeresen közzé teszik, hogy mikor és hol fognak mérni. Direkt meg is néztem most, egész júniusra előre meg tudom nézni, hol terveznek mérést.

Szóval én ezt, ha meg nem haragszol, inkább urban legendnek minősíteném, amit olyanok terjesztettek el, akik egyszerűen csak nem vették észre a rendőrt, mert egyébként lehet, hogy civil kocsiból mértek, és ezért úgy gondolták, hogy biztos elrejtőzködtek.

Az meg, hogy a bűnözőket kéne kergetniük, ne vedd sértésnek, de merő tudatlanság. A Rendőrségnek a feladata a közrend, a közbiztonság, közlekedés biztonság, .... fenntartása és a jogsértések megelőzése. Arra is megvannak az emberek, akiknek a bűnelkövetőket kell elkapniuk. Őket az emberek többnyire nem látják, mert civil ruhásak, és pont emiatt gondolják azt - helytelenül - hogy a rendőrök csak trafiznak. Pedig a rendőr nem egyenlő az egyenruhás rendőrrel!

Az, hogy mennyire hasznos, vagy mondjuk inkább úgy, mennyire racionális és szakmailag elfogadható a munkájuk (beszéljünk akkor most csak a bűnüldözésről, fő sarokpontja ugye a betörések, gépkocsi feltörések és lopások felderítése), az egy egészen más dolog, arról viszont órákat lehetne beszélgetni.

Alapvetően viszont aligha lehetne azt mondani, hogy haszontalanok a rendőrök, mert azért gondolj bele, hogy mi lenne, ha nem lennének.

Az orvosos hasonlat meg nagyon jó volt!

2014. jún. 11. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!