már alig van rendőr, csapatokban szerelnek le, így van szabad beosztás jócskán
2014. jan. 14. 21:35
2/9 Salamon Bálint válasza:
Mivel jellemzően alacsonyabb beosztásban lévők hagyják el a pályát, így a megmaradtakból töltik fel őket; értsd ez alatt, hogy a magasabb beosztásban/rangban lévőket küldik ki járőrnek.
Ez pedig ördögi kör, még többen hagyják ott a rendőrséget. De feljebb jutni semmi esély.
2014. jan. 14. 21:43
3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2014. jan. 14. 21:44
4/9 anonim válasza:
nem vagyok rendőr,de elég kemény munka,évek által lehet valahogy fenntébb kerülni,,persze nyomozónak minimum rendőrtiszti főiskola kell,és az sem közrendőrből lesz!szóval,mielőtt általánosítanánk,elég nehéz azt elérni!
2014. jan. 14. 22:28
5/9 anonim válasza:
nem csak tiszti nyomozók vannak. A tiszthelyettes nyomozók meg járőrként kezdték. 1-2 van csak aki nem járőrködött előtte.
2014. jan. 14. 22:44
6/9 anonim válasza:
Tapasztalatból mondom, hogy az utolsónak igaza van. Nem kell főiskola ahhoz, hogy valaki nyomozó legyen. A tiszthelyettes suli után két év járőrködést kell teljesíteni, ha ott ügyes az ember és nincs ellene fegyelmi, akkor utána már kérheti magát bűnügyre, ha akarja, ezt többnyire el is szokták fogadni.
2014. jan. 15. 14:54
7/9 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2014. jan. 15. 15:25
8/9 anonim válasza:
Közrendörből általában jobb tisztek lesznek. Hangsúlyozom általában.
És 10 év rendőrködés után is sokan mennek tisztire (NKE-re).
2014. jan. 15. 21:17
9/9 anonim válasza:
Én benne dolgozom, és látom, hogy mit ér az a tiszt, aki hirtelen magas beosztásba kerül. Nem ért semmihez. Én annak vagyok a híve, hogy legyen kint a rendőr utcán pár évet, hogy utána tudja, hogy milyen utasításokat kell adni.
A rendfokozatokat meghatározott évek után adják, a beosztás pedig kihalásos úton, vagy alkalmasság útján történik.
Persze ez az elmélet, a gyakorlatban azon múlik, hogy ki mennyire nyújtja ki a nyelvét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!