Miért nem tesz semmit a rendőrség?
A barátom anyja a válás után megőrült. 4 év alatt legalább 60szor hívott rendőrt rá, eleinte olyan dolgok miatt, hogy csúnyán beszél vele, vagy nem megy ki a nappaliból.
Ma már lopással vádolja hamisan, vagy épp direkt megüti magát és ezért hívja a rendőröket, de van, hogy puszta heccből.
A rendőrség eddig csupán 6x lépett fel az ügyben, ebből 1x súlyosan meg akarták büntetni a barátomat. 1x pedig a bíróságra küldték. 4x pedig testi sértés gyanúja miatt 30 napos távoltartási végzésre ítélték (gyakorlatilag az utcára küldték) az anyja miatt. Ezek olyan esetek, hogy az anyja rátámadt, a barátomnak meg le kellett fognia, ilyenkor sokszor sérültek mindketten, de mindig (még a rendőri vallomása ellenére is) ő lett a hunyó.
A barátom is hanyag, hogy 4 éve nem tesz semmit, de szinte szó szerint beszorult ebbe a helyzetbe.
Körülbelül fél éve feljelentett egy rendőrt amiért meg akarta büntetni az anyja miatt. A barátom tudja, hogy ha büntetést kap, be is zárhatják, ha nem fizeti ki. Azóta egyszer sem vitték el a rendőrök, de továbbra sem tesznek semmit, sőt.
Mostanában értékek is eltűntek a lakásból és csak fél éve vagyok itt vele, de azóta engem is terrorizál az anyja és a vallomásomat meg sem hallgatják a rendőrök. Az én értékeim is eltűntek például.
Egyébként az egész kapitányság tudja, hogy a barátom anyja beteg, talán ezért is nem tesznek semmit, a baj az, hogy emiatt az egészséges barátom élete kerül veszélybe, és már a mentális épsége is veszélyben van. Nincs hova mennie, az albérlet nem fenntartható, jelenleg tanul.
Most kezdene évet az egyetemen, de nem mert bemenni az órákra, mert nem tudja milyen vihart kavart mögötte az anyja, állítólag több eljárás is indult.
Én már arra gondoltam, hogy panaszt teszünk a rendőrség ellen az egyik pártnál, hallottam, hogy akkor elég komolyan kivizsgálják az ügyet és kérni lehet, hogy más kapitányságra tegyék át. Lépjük meg ezt?
Mert sajnos attól félek, ennek még az is lehet a vége, hogy a barátom börtönbe kerül az elmebeteg anyja hazugságai, és a kerületi rendőrök hanyagsága miatt.
A maffia? :) Mindenki beteg nálatok?
Menjen kollégiumba.Te meg minek költöztél oda, ha tudod, hogy ilyen az anyja?
Nem mer bemenni az órára? És miért nem? Talán tudja, hogy mikor milyen órája van, és balhézni fog? :)
Te mit csinálsz? DOlgozol? Miért nem nálatok laktok?
Ha a barátod semmit nem tud tenni, és nem is akar, akkor minek vagy vele?
Ha a párod vállalna diák munkát, akkor betudna szállni egy albérletbe másokkal.
Magán véleményem, nekem a hátam közepére sem hiányozna egy ilyen zűrös szituáció. Kalap kabát...
Az a baj, hogy szeretem, és akkor ismertem meg, amikor még egy vidéki egyetemről jelentkezett át a pestire. Pár hétig normális volt az anyja, utána kezdődött a paláver, nálunk lakott, de a család nem fogadta el ezt a helyzetet és elküldték. Én persze vele mentem.
Azért nem megy albérletbe, mert nincs meg a biztos háttere és fél, hogy az utcára kerül. Budapestre kollégiumba úgy nem veszik be, hogy a városban lakik. Én megértem a helyzetét. Nem akarom ott hagyni, mert nem tehet semmiről. Az anyja a beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!