Ilyet csinálhatnak a rendőrök?
A szomszédomban egy idős néni lakik, már háromszor betörtek hozzá az elmúlt fél évben, és az utóbbi időben rendszeresen látogatják őt a rendőrök, általában 10-15 percet töltenek nála, kávézgatnak, néha még süteményt is látok náluk, meg beszélgetnek.
Ráadásul nem is mindig ugyanazok a rendőrök.
Nincs ellene kifogásom és jó is hogy figyelnek a nénire, de ez a kávézgatás meg nassolás szerintem nem kéne a képbe, mert oké hogy a néni kínálgatja őket, de azt is lehet mondani,hogy nem, és a kávét meg a süteményt is a néni finanszírozza nekik, ami biztos nem jön ki 2-300 forintból.
Bár a nénit csak nyáron látogatja a családja mert nagyon messze laknak és biztos örül a társaságnak meg legalább van kivel foglalkoznia, talán még élvezi is,hogy főzhet rájuk.
Csak érdekelne,hogy ez mennyire "törvényes" a rendőrök részéről?
Ja,ha kilépek az udvarra akkor gyorsan csukjam be a szemem,nehogy átkukkoljak a szomszédba a drótkerítésen?!
Múltkor láttam amikor a tepsiben hozta ki a süteményt a kis teraszára, ami közvetlenül a kerítésem mellett van.Ja tudom tegyek füldugót is a fülembe, nehogy hallgatózzak.
Igen, csukd be a szemed és tedd össze a két kezed, h ilyen rendőrök vannak nálatok, h bejárnak az emberhez.
A sütievés meg kb annyira törvényes, mint amikor téged is megkínálnak valamivel munkában és elfogadod.
Ha gondolod engem is feljelenthetsz, mert múltkor munkatársam meghívott egy kávéra, sőt egy kolleginának mikor megszületett a gyereke hozott be tortát és volt pofám enni belőle.
Sőt a főnök is evett belőle.
Hűha!
"néha még süteményt is látok náluk"
"a múltkor láttam"
Szerintem te sem érted. Egy szónak is száz a vége, ne nézelődj a szomszédba, vagy ha irigyled, menj át, biztosan téged is szívesen megkínál a néni.
Ki beszélt itt feljelentésről te ütődött?
Előfordult már,hogy láttam süteményt majszoló rendőrt az udvaron és hallottam/láttam is amikor a néni kínált őket, különböző alkalmakkor.(kínálni konkrétan egyszer LÁTTAM, de hallottam már,hogy vegyen csak belőle ott van az asztalon, a konyhában stb...)
Elég gyakran vannak itt a rendőrök, ha most leírnám,hogy heti 5-6 alkalommal itt vannak akkor rögtön azt írnátok,hogy a kukkolással együtt ezt is számon tartom ezért azt mondom,hogy kb. 5-6 alkalommal jönnek egy héten.
Ha kimegyek a kertembe és 10-15 méterre 2 láthatósági mellényes fickó áll és hangosan beszélgetnek a szomszéddal akkor szerintem jó is,hogy hallom,hiszen komoly probléma lenne a hallásommal ha nem így lenne.
Ezen felül nem kell bámulnom, elég ha oda pillantok és látom őket, mivel csak egy drótkerítés választ el.
Nem szorulok rá arra,hogy én is süteményt kérjek egy amúgy is szegény nyugdíjas asszonytól, a kérdés nem is erről szólt, hanem kíváncsi lettem volna,hogy ezt lehet e nekik.
De ezek szerint lehet, ami jó,mert ha egyszer kiakarom rabolni a takarékszövetkezetet, szólok anyukámnak,hogy kínálja meg a rendőröket süteménnyel amibe altatót tettem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!