Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » A fegyveres testületek tagjai...

A fegyveres testületek tagjai hordhatják szolgálaton kívül a fegyverüket? (NAV, Rendőrség)

Figyelt kérdés

2013. aug. 6. 21:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy vehetnek saját fegyvert, ami után egy kérelmet kell benyújtani, hogy az legyen a szolgálati fegyvere. Természetesen innentől kezdve a saját fegyverre is a szolgálati fegyverre vonatkozó szabályok az irányadóak. Egyik srác akart venni, ha jól emlékszem vagy usp-t, vagy glock-ot és azt szerette volna hordani szolgálatban.
2013. aug. 7. 12:22
 12/13 ZETAS ***** válasza:

Én meg úgy tudom, hogy még az otthon, önvédelemre tartott fegyverengedélyeket is szép lassan visszaveszegeti a rendőröktől a HATÓSÁG.

Bokros Gábor beszélt erről valamelyik Gun Magazinos Youtube videóban.

2013. aug. 8. 18:58
 13/13 anonim ***** válasza:

Jól írta a 12-es. Szépen lassan visszaveszegetik a fegyvereket.

Bucsek jól írta: Továbbá van rá lehetőség például, hogy a KMB-s a szolgálati fegyvert otthon tárolja. De ahhoz, hogy civilként hordhassa neki is ugyanúgy meg kell indokolnia, hogy csak lőfegyverrel tudja magát megvédeni. Az indoklásnak nem elegendő, hogy rendőr!

Pl. többször életveszélyesen megfenyegették, életére törtek (rálőttek)... ilyen apróságok. Esetleg tanúskodott valami ügyben, és sikerült leültetni a csoport vezetőjét és a tagok vadásszák...

Hidd el, jó ha van Önvédelmi lőfegyvered, de ha már azzal kell megvédened magad akkor már gondok vannak, és kevés lesz az a fegyver.

2013. szept. 27. 13:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!