Van olyan ember aki egyszerre rendőr is meg pap is?
Tehát kijárta a rendőrtiszti és a teológiai főiskolát is, és hol ezt, hol azt a munkát végzi? Esetleg kombinálja a kettőt és afféle "modern kereszteslovagként" él meg?
Tiltja valami a papokat a rendőrléttől, vagy a rendőröket a pap léttől?
én pap is vok ,meg rendőr is :
-Pap Elemér rendőr őrmester-
Rendőr papról nincs tudomásom, katonai papok viszont léteznek. Ők egyszerre katonák és papok.
Szerintem mindkettő olyannyira teljes embert kívánó hivatás, hogy nehezen tudom elképzelni az összeegyeztetésüket. Emberileg és gyakorlatilag egyaránt.
Gondolj csak bele: pl. mindkettőre jellemző, hogy az embert először is bármikor hívhatják. Na most ha te pl. római katolikus papként éjszaka mégy egy beteghez meggyóntatni és feladni neki a betegek szentségét -- és közben ugrasztanak egy betöréses rabláshoz... Érted? A másik, hogy megint csak mindkettő olyan, hogy alapesetben nem te határozod meg a szolgálatod helyét, hanem a feletteseid, és bármikor áthelyezhetnek bárhova, ha a szükség úgy kívánja. És akkor a rendőrség majd egyeztet a főegyházmegyével, vagy hogy?
Ha pedig más felekezetű pap vagy, akkor még a családod is belejátszik, na azt hogy egyezteted? Mennyi időd, energiád, "szíved" marad akkor még nekik is?
Egyébként ez a kérdés már nekem is eszembe jutott, de megelőztél!:-)) Mindenesetre ahogy csak magamban végiggondoltam ezeket a dolgokat, erre juttam.
A teológiát meg bárki elvégezheti. Annak az elvégzése önmagában nem összeegyeztethetetlen semmiféle hivatással, és nem is lesz automatikusan pap, aki elvégzi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!