Az büntethető, ha lefényképezek egy rendőr autót?
húúú, a rendőrök már le is tartóztatnak? ez valami új jogszabály lehet! :)
én is fotóztam már rendőrautót, csak a kép felhasználásához kell engedély! bár én magamnak csináltam, mert tetszett :)
Nem büntetendő,ha te rendőr kocsiról gyüjtesz képeket fotózd csak nyugodtan,más meg buszokat fotóz.Dehogy kell engedély.
A rendőr nem veheti el a fényképeződet,mert az a tied és,ha mégis elveszi a te dolgodat akkor feljelentheted rablásért,mivel erőszakkal szerezte meg.
Vannak olyan dolgok, amit lefotózhatsz, de valamihez kell engedély is azt hiszem. Tavaly voltam egy helyen, ahol az utca a lehullott falevelekkel együtt nagyon tetszett nekem. Le is fényképeztem. Utána megláttam egy rég bezárt kis üzletet, ami eléggé elhagyatott állapotban volt, de tetszett nekem. A baj az volt, hogy mellette volt egy másik bolt, ami még működött, ezért nem volt könnyű úgy fotózni, hogy az ne legyen benne. A bolt tulajdonosa észrevette, hogy fotózok, hozzám lépett és kérdezte, van-e engedélyem ehhez. Azt feleltem, hogy nem az ő boltját, hanem a mellette levőt akartam fotózni. Hogy elhiggye, meg kellett mutatnom a képeimet. Ebből kettőt le kellett törölnöm, majd elnézést kértem tőle. Azt felelte, hogy semmi baj, ha legalább tiszteletben tartom ezt.
Bár kedvesen viselkedett, ennek ellenére kicsit kínos volt nekem, hogy ilyen helyzetbe keveredtem. Másnap el is meséltem az egyik tanáromnak, mert ő is imád fotózni. Azt felelte, hogy vele is megesett, amikor az utca túloldalán meglátta az építkezést. Ő az építődarukat akarta lefényképezni, mert ritka volt, hogy 1 helyen 4-5 daru legyen. Arra járt valaki és kérdezte tőle, mit fotóz. Ő megmutatta a képeket. Erre az alak azt mondta, á, akkor rendben van, mert a égre tekintve fotózta a darut.
Ezért én a tavalyi eset óta jobban odafigyelek, mit fotózok a városban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!