A rendőrség tényleg az ország egyik legkomolyabb testülete?
6. válaszadó
Nem akarlak kijavítani, ahhoz túl elfogultan látod a dolgokat, de nem csak egy kis jogot kell tanulni, van 7-8 tantárgy amikből a vizsga ~ 3 havonta 150-200 oldalnyi anyag, és a munkabeli felelősségről és veszélyről még szó sem esett, amivel a hivatás nap mint nap jár. Sokan csőlátásúak, és csak azt látják mikor a bírságolás megy, ami szintén nem a rendőr hibája, mivel ez a dolga.
Ez a mennyiség egyáltalán nem sok, ráadásul magolós tantárgy, szóval nagy ész se kell hozzá, csak kellő idő.
És a tapasztalataim se bírságokon alapulnak (sose büntettek még meg pénzre vagy komolyabbra), általában külső szemlélőként kellet azt látnom, hogy még egy alkoholista a sarki kocsmából is tisztességesebben végezte volna a munkát, amit a rendőr.
Felelősséget pedig minden munkába kell vállalni, egyedül az a különbség, hogy a hibák mennyit befolyásolnak a valódi világon. Például egy kőművesen is hatalmas felelősség van mondjuk egy hídépítéskor, ha nem is ott egyből, de később lehet, hogy az ő hanyag munkája miatt fog leszakadni a híd.
Ezért nem is szeretem, ha ezzel védekezik valaki, ha elvállaltál egy munkát, akkor emberi kötelességed lenne azt mindig jól és tisztességesen végezni. És ez minden munkára igaz.
Például egy pilóta se kap különösebb dolgot egy rutinmenetért, mert ez a dolga, ezt vállalta, pedig nagyon komoly munka ez is, emberéletek vannak a kezében. De mégse kell a szakmájukat védeni az egyes hősies tetteket kántálva, mert az övéjük nincs felhígulva, aki nem jól végzi, attól hamar megválnak. Pedig nekik sincs több utánpótlásuk új munkaerőből.
A Magyar Rendőrségnek hatalmas szüksége lenne egy nadrágfelvarrásra, túl sok azon rendőrök száma, akiket semmilyen munkára nem engednék, nemhogy rendőrnek. Ha szigorítanának a követelményeken, lehet akkor rövid időt nézve rengeteg munkaerőtől fosztanák meg magukat, de idővel rengeteget nőne a presztízsértéke a szakmának, és akkor hosszú távon nem hogy többen jelentkeznének, de egyenesen kiváltság lenne rendőrnek lenni, nem úgy, mint most, hogy a "hát érettségim van, bár nem voltam túl jó semmiből se, talán tesiből, na akkor megyek rendőrnek" típusú emberek jelentkeznek nagy számban.
Azt megértem, ha ezt most egy rendőr sértésnek veszi, de ha józan ésszel belegondol a dologba, akkor rájön, hogy igazam van. De sajnos ő se tud semmit tenni ez ügyben.
A rendőr járőr akkor végzi maradéktalanul el a munkáját, ha minden szabálysértést szankcionál. Ez van a törvényben.
Tudod hány szabálysértést látok egy szolgálatban? Nem sok pénze maradna a helybelieknek ha én "tisztességesen" dolgoznék a te álláspontod szerint.
Valóban sok az új intézkedésre jogosulatlan, próbarendőr, vagy a készenléti rendőr, akik normál bejelentésekre nem jönnek ki. Erről a politika tehet. Aki viszont hibázik, azért ő maga. De attól, hogy pl Izsákon bekattant 2 kolléga (akik már nem rendőrök), nem lehet beskatujázni senkit.
Próbálkoznak mindig rossz színben feltüntetni. Gyakran megkapom, hogy nem az ittas vezetőkkel kellene foglalkozni hanem a bűnözőkkel. Erre szoktam felhozni az ártatlanul elgázolt kolléganő ismerősömet. Ilyenkor már kezdik szégyellni magukat. Utána szokott lenni a cigányokkal nem mertek intézkedni szöveg. Mondom oké. Idehívom a főnökömet, tessék neki elmondani, hogy melyik cigánnyal nem mertem intézkedni. Akkor már vörösödik az arc.
Az intézkedés alá vontakat sem kell félteni, buta az összes. Sokszor átlátszó, kitalált hülyeségekkel védekeznek.
Biztosan van buta rendőr is, ahogyan buta kőműves, ács, vagy árufuvarozó.
De ha te már úgy találkozol a rendőrrel, hogy lenézed, leköpöd, akkor túl sok jóra ne számíts. Minden rendőrrel úgy kell viselkedni, mint bármelyik más emberrel. A tiszteletet meg kell adni, mint ahogyan ő is megadja.
Nem szoktam normális embereket büntetni, kivéve a cigányt, és azt aki hülyének néz, vagy visszabeszél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!