Ugyan az lesz az ügy előadója, akinél a feljelentést megteszem?
Sziasztok!
A rendőrségen feljelentést tettem. Érdeklődnék,hogy az lesz-e az előadó,akinél megtettem?
Köszönöm!
Más ügyiratszámot használ a rendőrség, ügyészség, bíróság.
A rendőrségen változhat az ügyiratszám, a többit nem tudom.
Köszönöm!
A változót arra értettem,ha van egy ügy a rendőrségen,akkor ők végig azzal az ügyszámmal kezelik azt?!
Értem mire gondolsz, de nem mindig.
Valamikor több bcs-t egyesítenek, vagy megírod általános ügyszámon, és bü. számot adnak neki stb.
Lényegében mindegy, mert a rendőr, ha beüti a régi számot, akkor átirányítja az újra
Én inkább azt mondanám, hogy nem valószínű.
A feljelentést általában az ügyeletes tiszt veszi fel. Utána szignálják ki azt egy nyomozóra vagy vizsgálóra, vagyis civil ruhás, bűnügyes rendőrre. Az ügyeletes tiszt tehát egy egyenruhás rendőr, akinek ez a feladatköre, hogy az ügyeleti munkát elvégzi, tehát bejelentések, feljelentések felvétele, járőrküldések, stb. elég sokrétű terület, nem is annyira könnyű. De!
Lehet ún. "beugró ÜTI" is, ami azt jelenti, hogy egy bűnügyes / civil ruhás nyomozó/vizsgáló végzi az ügyeletesi feladatokat, mert mondjuk nincs elég "hivatalos" ÜTI, vagy valamelyik szabadságon van, vagy beteg stb. Akkor lehet, hogy az a bűnügyes kapja meg az ügyet, aki beugró ÜTI-ként felvette a feljelentésedet.
Az ügyszám meg többnyire állandó. A feljelentést/bejelentést ideiglenes ügyszámon veszik fel, ami azt jelenti, hogy az ügyszám végén az "id." rövidítés szerepel. Ez aztán, ha elrendelik a nyomozást, bűnügyi számot kap. Ekkor változik az ügyszám, és a végére a "bü." rövidítés kerül. Egyébként az ügyszámban általában ilyenkor a középső szám változik.
Aztán ha egyesítés vagy elkülönítés van, akkor megint csak változhat az ügyszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!