Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Tegyek vajon feljelentést...

Tegyek vajon feljelentést ezért a könnyű testi sértésért?

Figyelt kérdés

Pénteken jöttem haza vonattal és Bicskénél felszállt két "kisebbség" egy nő és egy pasi,a pasi elkezdte:adj már egy százast és meg mondtam,hogy nem,erre ő ütögetni kezdett mire és előrementem és mondtam,hogy Kelenföldön ha megálunk a vezér ne nyissa ki az ajtót,mert már szóltam a 10-nek és járőröket küld,hogy elfogják az ütögetőt,mert ugye mondtam,hogy itt ez az ember ütöget fenyeget.

A vezér nem is nyitotta ki az ajtókat,hogy meg ne tudjon lógni az ütögető.Egy 10 perc múlva kijött két járőr,kérdezgettek engem,hogy mi történt,elmondtam,hogy mi kérdezgették őt is meg még utasokat és végül az egyik nő mondta,hogy látta,hogy megpofozott,ez a kérdezgetés tartott egy órán át mire a "drága" rendőrök be sem vitték az ütögető embert hanem azt mondták nekem,hogy kívánok e feljelentést tenni,30 napom van rá.

Felháborító,hogy a rendőrök nem foglalkoztak az üggyel,ne vitték be sem az emberkét. Ez a 21. században a rendőrség szerintem.

Jó én sem vagyok hibátlan mert néhány éve engem már elítéltek 40 ezer ft-ra mert volt egy kisebb értékre elkövetett lopási ügyem anno. És akkor engem mikor elkaptak anno bevittek előállítani,be is zártak pár órára ezt meg be se vitték,pedig úgy mint a könnyű testi sértés a lopás is magánindítványos ügy.

Akkor régen mikor elloptam a bizonyos dolgokat akkor miért nem azt mondták akkor is a sértettnek,hogy ,ha kíván tegyen feljelentést? Engem miért vittek be? Aki engem meg ütögetett miért nem? Mindkettő magánindítványos.

És péntek óta még nem tettem feljelentést,de még tehetek 30 n belül. Érdemes feljelenést tenni? Foglalkoznak vajon vele?

Ha bemegyek mint sértett lehet azt mondják nekem ,hogy magának már volt ügye,vagy nem mondják,mert olyankor a sértettnek nem nézik a priuszát csak a gyanusitottnak?

2013. jún. 19. 20:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Akkor picit helyre tenném a dolgokat.

Először is, a bejelentésed (könnyű testi sértés) magánindítványra üldözendő. A sértettnek kell feljelentést tenni, a rendőrnek csak tanút kutatni, és adatokat felírni kell, illetve egy jelentésben leírja amit hallott. Neked kell megtenned a feljelentést 30 napon belül vagy a bíróságon, vagy a rendőrségen, kérve az elkövetők felelősségre vonását.

Ha a rendőr "bevitte" előállította volna őket, akkor a jogtalan fogva tartásért már le is szerelték volna. Nem azért nem tette meg, mert leszarja, hanem azért, mert a törvény nem ad rá lehetőséget. Te csak egy bejelentést tettél, ahol intézkedtek arra vonatkozóan, hogy a jogsértő magatartást megszüntessék, és információt gyűjtsenek arra az esetre ha feljelentést teszel.

Igen, ez a 21. században a rendőrség, betartja a jogszabályokat, és már ez is baj úgy látszik.

A priuszt akarva akaratlanul látja a rendőr. De olyan nincs, hogy aki már volt büntetve, az nem lehet sértett. Az ügyben nem a rendőrség, hanem a bíróság fog ítéletet hozni.

Azt te tudod, hogy akarsz-e feljelentést tenni, én nem adhatok rá választ. Maximum felfüggesztett börtönbüntetésre számíthatnak az elkövetők, esetleg ha próbaidőn volt valamelyik, akkor kaphat pár hónap börtönt is.

Én egy kicsit változtatnék a hozzáálláson mielőtt bemégy a rendőrségre. Először olvass utána, vagy kérdezz, mielőtt bírálsz másokat/szervezetet.

2013. jún. 19. 23:42
 12/13 anonim ***** válasza:

"és végül az egyik nő mondta,hogy látta,hogy megpofozott,ez a kérdezgetés tartott egy órán át"

Ezért nem garázdaság, hiányzik a többesszám. Köszönheti az emberek közönyének, ha más is volt még a vonaton, és látta.

2013. jún. 19. 23:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Túl sok filmet nézel, egy pár pofonért nem kap senki elzárást.

"Foglalkoznak vajon vele?"

Foglalkoztak is vele, elvégre kimentek, felírták az adatokat, meghallgatták a jelenlévőket...

"Érdemes feljelenést tenni?"

Ez rajtad áll, ezért is magánindítványos, aminek már leírták a lényegét. Ha teszel feljelentést biztosan megnyered, az elkövető habár valószínűleg nem nagy büntetést kap, de a jövőben meggondolja, hogy megismételje mással.

Amúgy kisebb értékre elkövetett lopás csak akkor magánindítványos, ha az elkövető a sértett hozzátartozója. És azért vittek be, hogy a lopott dolgokat ne tudd eladni/elkölteni...

2013. jún. 20. 07:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!