Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Vádat emelhetnek ellenem?

Vádat emelhetnek ellenem?

Figyelt kérdés
A volt lakótársam feljelentett mert azt mondja eltünt a laptopja. És hazaköltöztem. Ez az állítólagos lopás aznap történt. Miatta jöttem el pont onnan. Már voltak nálam házkutatáson. És be hívtak kihallgatásra is. Vettek ujj lenyomatokat és le is fotóztak. nagyon kellemetlen volt végig sírtam :/ Bizonyítéka nincs, mivel nem is tulajdonítottam el semmit. De az újj lenyomatom biztos hogy megtalálják a házban mivel ott laktam . és jó baráti viszonyba voltunk 2 éve már. közösen vásároltunk be, főztünk stb. de ideges vagyok. vádat emelhetnek ellenem ez alapján ? és ha bíróságra kell menni akkor hova kellesz ? én Miskolci vagyok. Ő is csak Pesten van a tartózkodási helye most és ott tette a feljelentést ellenem. Ha bíróság lesz a vége akkor nekem most Pestre kell mennem ? Nekem erre nincs keretem :S pénzem :S de remélem nem kerül erre a sor.. nem vagyok jártam ebbe.. szerintetek vádat emelhetnek ellenem ? Még annyi hogy nem ketten éltünk a lakásba hanem 4 en. És akkor a másik két lakótársam haverja is ott volt mikor ez történt.. de őket nem jelentette fel mert azt mondta velük még együtt kell élnie és valakinek el kell vinnie a balhét.. én sose tudnék ellopni senkitől semmit :/ de most nagyon rosszul telnek a napjaim tanácstalan vagyok.
2013. jún. 17. 16:36
 1/7 PHP de kóder! ***** válasza:
68%
szerezz ugyvedet szerintem
2013. jún. 17. 16:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Az ügyvédet én is ajánlanám. Egyébként ez még nyomozati szakban van, szóval nagyon messze van még a vádemelés. Először is: miért pont rád akarja verni a lopást? csak mert elköltöztél? Ez azért elég gyenge lábakon áll. Mindenképpen érdemes lenne egy ügyvédet fogadni!

Lenne néhány kérdésem, üzenetben is megírhatod: előállítottak? idézést küldtek? mit találtak a rendőrök nálad, mit foglaltak le bizonyítékkén? kihallgattak-e már? hány alkalommal? szembesítés volt? Írd le kicsit részletesebben a dolgokat légyszíves!

Egyébként, ha tömegközlekedéssel utazol bírósági tárgyalásra, vagy kihallgatásra a jegyed felmutatása után a rendőrség, bíróság ki fogja fizetni az utazásodat (oda-vissza) szóval emiatt ne aggódj!

2013. jún. 17. 18:38
 3/7 anonim ***** válasza:

hát az alapján, amit leírtál, eddig kuka az egész ügy... mármint vádemelés szempontjából.

amúgy, utolsó!

jogos amit írsz, bár logikusan belegondolva, ökörség az egész, mármint a jogszabály. A kérdezőnek akkor kéne a pénz (de nincs), amikor utazik, nem utólag. :) Nah mindegy, csak megjegyzés.

2013. jún. 17. 19:36
 4/7 A kérdező kommentje:
Igen azért engem jelentett fel mert én költöztem el.. így volt a legkönnyebb neki.. mert nem akart úgy együtt élni a többiekkel hogy feljelenti őket. voltak kint házkutatáson. nem találtak semmit.. nem foglaltak le semmit. már akkor is néztek a rendőrök is hogy nem értik az egészet. utána kaptam egy idézést hogy menjek be kihallgatásra, bementem.. a pesti rendőrség küldött egy levelet amiben pár kérdést feltettek és arra kellett válaszolnom plusz elmondanom én hogy látom ezt a helyzetet. újjlenyomatot vettek és lefotóztak. azt mondták két hét körülbelül mire lejön a papír hogy lezárják e az ügyet vagy lesz e folytatása.. annyi még amit mondtak az itteni rendőrök hogy nincs a papíron semmi hogy lenne bizonyíték arra hogy én eltulajdonítottam e bármit.. csak a srác állítása hogy ő úgy gondolja hogy betettem a táskámba és elhoztam. lényegében ennyi, de már azt sem érették miért kérte a pesti kapitányság hogy gyanúsítottként hallgassanak ki mikor semmi bizonyíték és a házkutatás is megvolt, ÉN SEM ÉRTEM :/
2013. jún. 18. 08:46
 5/7 kovpet ***** válasza:

"de őket nem jelentette fel mert azt mondta velük még együtt kell élnie és valakinek el kell vinnie a balhét"

Hát ez nagyon nem így működik.

Hamis vád miatt én visszaperelném, ha lezárult az ügy.

Ügyvédet mindenképpen fogadj. Nem is értem, hogy hogy hallgathattak ki ügyvéd nélkül (illetve értem, de...).

2013. jún. 18. 09:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért hallgathatták ki védő nélkül, mert nem kötelező védő jelenléte abban az eljárásban. Ha jól sejtem, kisebb értékre elkövetett lopással gyanúsították meg.

Azt meg gondolom elmondták neki a kihallgatáson, hogy meghatalmazhat ügyvédet.

Mondjuk én nem biztos, hogy meggyanúsítottalak volna, nem is szeretek senkit egy feljelentésre vagy tanúvallomásra meggyanúsítani, de persze nem tudom, hogy ők mi alapján döntöttek így. Egy pár verziót fel lehetne sorolni, hogy miért.

2013. jún. 19. 08:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Mi az a pár lehetőség ?
2013. jún. 20. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!