Egy rendőri igazoltatásnál miért írták fel az adataim?
"56% az amit 100%, hogy mindig így csinálok? "
Itt nem az számít, hogy mennyire igaz vagy mennyire hasznos, hanem az, hogy mennyire tetszik az embereknek. Képtelenek felfogni, hogy ez itt nem egy "nemteccik"-kel bővített facebook.
Na jó, én felpontoztam!
Amúgy, ha nincs nálad személyi, akkor egyszerűbb felírni, és lepriózni, mint előállítani téged, nem? Esküszöm, semmi nem jó az embereknek! :)
"Amúgy, ha nincs nálad személyi, akkor egyszerűbb felírni, és lepriózni, mint előállítani téged, nem? Esküszöm, semmi nem jó az embereknek! :)"
Erre írok egy példát. Engem tegyük fel köröznek. Igazoltatásnál nincs személyi igazolvány nálam, ezért bemondom a testvérem adatait: név, születési hely idő, anyukám neve, lakcím. Az ügyeletesnél a rendőr lekéri adatra, tehát az intézkedő rendőr csak a születési dátomot, és a nevet mondja. Az ügyeletes meg mondja, hogy hol született, anyja neve, lakcíme, és nem szerepel körözésben.
Az előállítás személyazonosság megállapítására nem azért szükséges, mert a rendőrnek ez tetszik, hanem fényképpel szereplő személyes adatokat tartalmazó okmányt kell összevetni a személlyel. A fénykép miatt kell a személyi igazolvány, és nem az adatok miatt.
A forgalomban résztvevőkre, és úgy általában a magyarra jellemző, hogy magánál tartja. A fiatalok egy része, és a cigányok nem szokták maguknál tartani, utána meg csodálkoznak, hogy miért viszi be a rendőr.
Már régóta pedzegetem, hogy kellene egy laptop az autóba, internet eléréssel, és ott a helyszínen meg lehetne nézni 1 perc alatt a személy fényképes okmányait, és nem kellene előállítani ezzel 1 órát elvenni a szolgálati időből a papírmunkára.
De ez a rendőrség 2013-ban, nincs pénz semmire, adományként meg nem vehetek, mert nem engedélyezett, csak közbeszerzésen keresztül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!