Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Egy rendőri igazoltatásnál...

Egy rendőri igazoltatásnál miért írták fel az adataim?

Figyelt kérdés
Tegnap este kerékpárral igazoltattak a falu belterületén, mindenem rendben volt, első hátsó világítás stb minden megvolt, a személyim nem volt nálam, mert felun belül nem szoktam hordani, a rendőrök pedig körzeti megbízottak voltak, kérték, hogy diktáljam le az adataimat, születési év, hely, édesanyám neve stb, azt szeretném kérdezni mit kezdnek ezzel, vagy miért kell ez nekik?

2013. jún. 15. 07:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
bucsek ,már csak 39 az 56,
2013. jún. 15. 10:44
 12/17 anonim ***** válasza:
Bucseknak igaza van, de gyk-n sajnos mindenki mindent jobban tud a másiknál. Sajnos ilyen ez az oldal.
2013. jún. 15. 11:27
 13/17 anonim ***** válasza:

"56% az amit 100%, hogy mindig így csinálok? "

Itt nem az számít, hogy mennyire igaz vagy mennyire hasznos, hanem az, hogy mennyire tetszik az embereknek. Képtelenek felfogni, hogy ez itt nem egy "nemteccik"-kel bővített facebook.

2013. jún. 15. 11:30
 14/17 anonim ***** válasza:
Ugyan, Bucsek! Szerintem elég veterán vagy már itt ahhoz, hogy ezen fennakadj... ;)
2013. jún. 15. 17:48
 15/17 sni ***** válasza:

Na jó, én felpontoztam!

Amúgy, ha nincs nálad személyi, akkor egyszerűbb felírni, és lepriózni, mint előállítani téged, nem? Esküszöm, semmi nem jó az embereknek! :)

2013. jún. 17. 11:00
 16/17 anonim ***** válasza:

"Amúgy, ha nincs nálad személyi, akkor egyszerűbb felírni, és lepriózni, mint előállítani téged, nem? Esküszöm, semmi nem jó az embereknek! :)"

Erre írok egy példát. Engem tegyük fel köröznek. Igazoltatásnál nincs személyi igazolvány nálam, ezért bemondom a testvérem adatait: név, születési hely idő, anyukám neve, lakcím. Az ügyeletesnél a rendőr lekéri adatra, tehát az intézkedő rendőr csak a születési dátomot, és a nevet mondja. Az ügyeletes meg mondja, hogy hol született, anyja neve, lakcíme, és nem szerepel körözésben.

Az előállítás személyazonosság megállapítására nem azért szükséges, mert a rendőrnek ez tetszik, hanem fényképpel szereplő személyes adatokat tartalmazó okmányt kell összevetni a személlyel. A fénykép miatt kell a személyi igazolvány, és nem az adatok miatt.

A forgalomban résztvevőkre, és úgy általában a magyarra jellemző, hogy magánál tartja. A fiatalok egy része, és a cigányok nem szokták maguknál tartani, utána meg csodálkoznak, hogy miért viszi be a rendőr.

2013. jún. 17. 11:30
 17/17 anonim ***** válasza:

Már régóta pedzegetem, hogy kellene egy laptop az autóba, internet eléréssel, és ott a helyszínen meg lehetne nézni 1 perc alatt a személy fényképes okmányait, és nem kellene előállítani ezzel 1 órát elvenni a szolgálati időből a papírmunkára.

De ez a rendőrség 2013-ban, nincs pénz semmire, adományként meg nem vehetek, mert nem engedélyezett, csak közbeszerzésen keresztül.

2013. jún. 17. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!