Ha valakit felszeretnék jelenteni névtelenül melyik számot hívjam?
Figyelt kérdés
felszeretnék jelenteni egy falu béli rossz hírnevű lakost, mert feketén dolgozik és zűrös múltja van... melyik számot hívjam? kikhez fordulhatok?2013. máj. 20. 21:10
12/14 anonim válasza:
Teljesen jogos lenne, ha manapság úgy lenne, mint anno a 80-as években volt, hogy mindenkinek volt munkája. De a mai világban, amikor még egy diplomás ember sem tud elhelyezkedni, még minimálbéres munkára sem (mert túlképzett), akkor mit várnak? Dögöljön éhen az ember? Tudom, most kicsit elkanyarodtam a témától, nem a kérdésben szereplő embert védem, mert nem is ismerem. Csak aki azt írja, hogy minket lop meg és ehhez hasonló baromságok. Ha még fekete munkája sem lenne, akkor lopna meg téged szó szerint, nehogy éhen haljon. Könnyű lehet bejelentett munkával osztani az észt, akinek van, csak aztán nehogy meglepődj, ha egyszer te is úgy mész be a munkahelyedre, hogy közlik veled, hogy holnaptól nem kell jönnöd.
13/14 anonim válasza:
minimálbéres munkára nem lesz túlképzett a diplomás, mert a munkaköre nem igényli a diplomát, ergo dolgozhat minimálbérért.
14/14 anonim válasza:
Ja, csak sehol nem fogják alkalmazni, mert egyrészt az a tévhit él bennük, hogy van diplomás minimálbér, tehát magasabb bér, másrészt meg tisztában vannak vele, hogy ha talál a szakmájához való munkát, akkor úgyis lelép. Nem tudom, hogy te milyen országban vagy álomvilágban élsz, de manapság már az embereknek kell könyörögni azért, hogy sz*rsemmi kis fizetésért kapjanak valami betanított munkát. És még ehhez is ismerős kell, mert anélkül még csak esélyed sincs bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!