Meddig lehet lőportesztet csinálni? Meddig marad a lőpor a kézen? Akár hónapokig is?
Figyelt kérdés
#idő #lőporteszt
2013. ápr. 26. 11:00
2/5 ConnectCare válasza:
A lövés után bárium, calcium, ólom, szilikon és hasonló anyagok maradhatnak a kézen és ezeket lehet rögzíteni. Mivel azonban ezek könnyen átragadhatnak más dolgokra a kézről és kézmosásnál is sok eltávolítható belőlük, gyakorlatilag olyan 8 óra elteltével már nem igazán lehet mit rögzíteni.
3/5 A kérdező kommentje:
Néztem egy filmet és 3 hét elteltével akartak lőpormintát venni egy esetleges gyanúsítottól. Sejtettem, h hetek elteltével ez már egy elavult baromság, de miért etetnek minket ilyenekkel? Mondjuk visszatartó erő, ha azt hiszik, h 2 hónap múlva is vehetnek mintát, így nem lövöldöznek nyomos okokból. Mint pl a gyilkosság.
2013. ápr. 26. 20:34
4/5 ConnectCare válasza:
Nem vagyok a téma szakértője, inkább én is csak gugliztam, de abban az esetben, ha pl. a lövés után megfogod a kocsid kormányát, hazavezetsz, majd drága a benzin alapon 2 hónapig nem ülsz a kocsidba (ami zárt, a szél nem fúj, az eső nem most el semmit), akkor szerintem 2 hónap vagy több idő után is lehet mintát venni. A lényeg, hogy ezek a baromi kis részecskék meglegyenek. Értelemszerűen kézről tűnik el leghamarabb, mert azt mosod meg fogdosol vele, de pl. szerintem egy cipő felszínén már simán megmaradhat viszonylag hosszabb ideig is minta (pl. az orrán, amit nem nagyon babrál senki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!