Lakás védelmi tippek?
Ha valaki pl friss házaspár venne egy lakást viszonylag indián fertőzött településen, akkor kinek milyen legális lakás védelmi tippje, vagy trükkje lenne számukra? Külső-belső végelem is érdekel:) Hátha ír valaki olyat amire nem is gondolnék és másnak is jól jöhet.
Azért ide tettem fel a kérdést, mert ezt a rovatot talán többen olvassák és értelmesebb válaszokat kapok, amiket előre is köszönök!
A védelmi lehetőségek elég behatároltak, mert nem építhetsz akármilyen magas kerítést. A legegyszerűbb mégis az, ha nem tudnak bejutni. Egy átlagos magasságú kerítés, aminek hegyes éles lemezteteje van, erős, több ponton záródó ajtók, erős, csukható ablaktáblák.
Érdemes elzárni mindent, ami mozdítható, nem lakattal csukható ajtó mögé, azt leverik. Fel lehet szerelni riasztót, biztonsági kamerát, mozgásérzékelős reflektorokat.
És sajnos fel kell adni a nem, vagy nehezen védhető dolgokat, veteményes/gyümölcsös kert, állattartás.
Egy házőrzésre alkalmas kutyafajta is hasznos lehet, de be kell tanítani, hogy csak tőletek fogadjon el ennivalót, mert megmérgezhetik.
Ami ezeken túl van, az többnyire jogszabályba/törvénybe ütközik.
Tippek:
-az udvari részen egy-két morcos tekintetű roti elriasztja az "alkalom szülte" kategóriájú behatolót.
Fontos a talált/dobott élelem megtagadása, bár ha célzottan akarnak ODA bemenni megoldják.(tüzelő szuka, stb. de nem akarok tippeket adni)
-a kertbe néhány ügyesen elhelyezett szöges deszka a kerítésen belül.
Ottmaradt, bocs!
-aránylag olcsó és hatékony az infra sorompó, és a nyitásérzékelős riasztó, ami jó ha szabotázs védett, és a biztosító által elfogadott.
A szomszédokat tájékoztatni, hogy riasztás esetén nézzenek utána. Szakemberrel szereltesd, hogy a vakriasztás minél kevesebb, vagy nulla legyen, mert ellenkező esetben nem ér semmit.
Nagyságrendekkel kisebb költség, mint az ablakok ajtók erődszerű megerősítése. Feltörhetetlen ajtó nincs, csak nehezen feltörhető.
-ha mindezeken átjut a piszok, a lakás több pontján legyen kéznél tartva, valami önvédelmi eszköz.Itt már nem kell/lehet finomkodni, hiszen a lét a tét.
A szőlőkarótól, alkalmas csákány nyéltől a gázspray-n, gázpisztolyon keresztül a gumilövedékes fegyverig terjed a skála. Nagyon kínos, ha ilyen esetben mindössze egy légycsapó, vagy összetekert sportújság van kéznél mindössze.
-telefon gyorshívóba legyen benne a rendőrségi ügyelet, és a KMB-s száma, mert szinte biztos, hogy pánikhelyzetben nem fog eszedbe jutni.
Nagyjából ennyi.
Ne feledd: Nem az a skizofrén, aki felkészül ilyen helyzetre, hanem az a felelőtlen, aki nem!
Nekem a rasszista német juhász a legfontosabb. Napi fél kiló kenyér a kosztja, de nem kell félnem mellette, és emellett a család legjobb barátja is.
A zár az nem a legfontosabb, mivel minden zárat ki lehet nyitni, kivéve ha felraksz jó párat, de az meg paranoia.
Vegyél otthonra gázsprayt, vagy riasztó/gáz pisztolyt.
Zárd az ajtókat éjszakánként, értékeket ne tárolj őrizetlenül, mindig zárd el a fontosabb holmikat.
Én szoktam ajánlani a biztonságtechnikával foglalkozó cégeket is. Havi 2-5 eFt körüli összegért mozgásérzékelős riasztókat raknak be az udvarba, beriasztózzák a nyílászárókat, melléképületet, kamerát tesznek fel stb.
A biztonsági cég embere a riasztást követően azonnal a helyszínre siet, szükség esetén rendőrt hív.
Eddig a kutyáimon nem sikerült senkinek áthámoznia magát, így a többi biztonsági rendszerről nem tudok nyilatkozni.
Megnyugodhatsz, az a kutya különbet eszik mint te!
Tudom mire van szüksége, és meg is kapja.
Eljöhetsz letesztelni, a fogai a korához képest kiválóak, egészségi állapota átlagon felüli, és nem azt írtam, hogy folyamatosan kenyeret adok neki, és mást nem.
Ha esetleg azt sem tudnád figyelmen kívül hagyni, hogy a kutya rasszista, akkor leírom azt is, hogy magától lett ilyen, nem tanítottam rá, pszichológushoz még nem vittem az igaz.
A megnyugtatásodra leírom, hogy nagy kertünk van, ahol szabadon szaladhat, de mivel munkakutya, ezért szoktam külön futtatni, edzeni.
A szőrét rendszeresen kikefélem, mert a megjelenés is fontos.
Kap rendszeresen húst, tápot (fogkőkoptatót), és mindent amit szeret, tejet, levest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!