Pénzbeli büntetésre számíthatok amiért nem talállt otthon a rendőrség?
Pár ezer ftról van szó amiért feljelentettek (megfizettem már).
A rendőrség eljött 200km-re hozzám a lakcímemre .
Most be kell mennem a közig. osztályra . Azért kell menjek hogy kifizetesség velem a "benzint" mivel eljöttek hozzám ??????
Nem lett valami jó a fogalmazásom,de most ideges vagyok..
Nem nem szóltak .
Más elérhetőségem nem volt csak a címem . De épp ne voltam otthon mert dolgoztam,pár napra rá jött a levél hogy kerestek.
Azonnal felvettem velük a kapcsolatot .
(Szabálysértés pár ezer ft,megtérítve már)
Csak akkor nem értem miért kell a közig. osztályra mennem ..
Nem, ez nem csalás. Nézz utána a rendőrségi törvényben az elővezetésnél.
Ha a bírságot nem fizeted be a megadott határidőig, akkor leküldenek a rendőrségre egy átiratot, hogy kutassanak fel, és 5 napon belül fizesd be. Ha nem tudod teljesíteni, nem jelentkeztél közmunkára, és adók módjára sem tudják behajtani, akkor mint jelen esetben megkísérelnek elővezetni elzárásra (amennyiben a helyszínen nem tudod igazolni, hogy befizetted).
A sikertelen elővezetésnél a rendőrség épülete, és a lakóhelyed közötti távolságot lemérik, jelentést írnak. Kilométerenként 450Ft forint az elővezetés díja, de nem lehet kevesebb mint 7000 Forint.
Ez biztos ? Kicsit túlzásnak tartom hogy 90 ezret fizessek mert lejöttek hozzám bejelentés,levél kiküldése nélkül .
Ilyen piti ügyből ekkorát keríteni .... ??
Hozzáteszem nem arról van szó hogy kiszabott bírságot nem fizettem volna be vagy ilyesmi .
Egyszerűen a bank a címemet adta meg nekik , ők meg megkerestek . nem találltak , de én felvettem a kapcs velük hogy jó a címem,egyszerűen csak meloztam azért nem voltam otthon .
De nem is értem miért jöttek ki egyáltalán .
De holnap kiderül minden .
Hazaértem,megvolt a kihallgatás,jegyzőkönyv stb .
Azt mondta a nyomozó,így hogy engem nem vittek el , nem utaztattak meg , így nem verhetik rám a benzin pénzt .
De ő maga is csodálotta hogy olyan messziről eljöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!