Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha FBI ügynök szeretnék lenni...

Ha FBI ügynök szeretnék lenni milyen fősulit kell végeznem? (olyat mint Mo-n a rendőrtiszti? )

Figyelt kérdés

2013. márc. 30. 10:04
 1/10 anonim ***** válasza:
79%
Amerikai állampolgár vagy?
2013. márc. 30. 10:22
 2/10 anonim ***** válasza:
53%
Érdekes dolog, hogy minden jenki a gyakorikérdéseken ír ki kérdéseket töretlen magyarsággal. Az Usában kötelező nyelv a magyar?
2013. márc. 30. 10:51
 3/10 sni ***** válasza:
57%
Javaslom menj be a helyi FBI irodába, és kérdezd meg! Bár magyar állampolgár vagyok, itt is élek, de ha jól tudom FBI Akadémiának hívják! :)
2013. márc. 30. 14:14
 4/10 A kérdező kommentje:
nem vagyok amcsi állampolgár :D(bár jó lenne),tudom hogy szinte alig van esélyem csak érdeklődtem.ismerem az fbi akadémiát de az nem olyan néztem a honlapjukat és az nem fősuli
2013. márc. 30. 15:39
 5/10 A kérdező kommentje:
ja meg fbi honlapot is néztem de ott csak azt írják fősulit kell végezni de milyet? mert szerintem ha végzek egy rendőrtiszti féleséget akkor gondolom nagyobb esélyem van mint ha tanárit végeztem volna:D
2013. márc. 30. 15:43
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Azzal kellene kezdeni, hogy szerzel amerikai állampolgárságot!
2013. márc. 30. 17:18
 7/10 anonim ***** válasza:
Semmilyent. Nem vagy születésedtől fogva amerikai állampolgár, nem lehetsz az.
2013. márc. 30. 18:08
 8/10 A kérdező kommentje:
nem kell született állampolgárnak lennie ennek utána néztem mert én is azthittem ezért vagy 2könyvet elolvastam róla és ott írták hogy bármilyen nemzetiségű lehet sőt még vmikor előny is ha nem született amcsi,csak a sulit nem írták hogy milyet kéne végezni
2013. márc. 30. 19:56
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

A legtöbb ilyennél szerintem olyan követelményeket kell vagy inkább érdemes teljesíteni, hogy:

- min. 1,5 év katonai szolgálat

- diploma (sokszor mindegy, bár mérnöki, katonai, rendőrtiszti képzéseket ajánlanék leginkább)

- legalább 25 éves kor (mondjuk ez úgyis meglesz az utóbbi kettő révén)

- jogosítvány, fegyverviselési engedély

Lehet, hogy ezek nem kellenek, de szerintem praktikusan kellhetnek.

Egyébként az FBI elég szerteágazó tevékenységgel rendelkezik, nem csupa fegyveres akcióember van benne, úgyhogy szinte bármilyen háttérrel meg lehet találni a kapcsolódási pontot (ha nem ragaszkodsz a fenti szerephez). Nyilván a diplomát viszont megkövetelik, hogy értsél valamihez. Ez különösen az amerikai oktatási rendszer ismeretében nyer értelmet, de általában is igaz: egy érettségi (vagy egy megfelelője, lásd A level) nem sok mindenre jó. És ilyen kivételezett szervezetbe biztos hogy nem elég.

Jaés ha nem vagy amerikai állampolgár, akkor számíts rá, hogy nem jutsz magasra. Eleve bármilyen nemzetbiztonságilag érdekes dologban csak úgy lehet benne a kezed, hogyha legalább zöldkártyás vagy. Általam ismert példa pl., hogy egy olyan cégben, ami az USA hadseregének, FBI-nak, CIA-nek, stb. szállít akármilyen fontos eszközt (legyen az fegyver, vagy akár csak egy szoftver,) az adott projekttel nem foglalkozhat olyan, akinek nincsen legalább egy zöldkártyája és a feladatban igazán mélyen csak állampolgárok lehetnek benne. Tehát hiába egy zöldkártyásé a cég, ha szállít valamit, ami elég fontos a megrendelő állami szervnek, akkor ő nem is tudhatja pontosan, hogy mit csinálnak az állampolgársággal bíró alkalmazottai.

2013. ápr. 11. 15:46
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat de a legjobb az ucsó volt
2013. ápr. 11. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!