Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Az igaz, ha valaki engem...

Az igaz, ha valaki engem szóba fenyeget az utcán vagy bárhol, akkor az engem feljogosít az önvédelemre?

Figyelt kérdés
Tehát ha beszólnak nekem, hogy így szétvernek meg megkéselnek stb.. (csak egy példa) akkor én ha megütöm az jogos önvédelem volt? valahol olvastam róla és kíváncsi vagyok igaz- e.
2013. febr. 27. 20:57
 1/7 anonim ***** válasza:
31%
Kivéve ha egy bizonyos etnikumhoz tartozik ,mert akkor önvédelem esetén , rasszizmussal leszel vádolható.
2013. febr. 27. 21:05
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Amíg nem tesznek erre irányuló előkészületet, addig csak visszapofázni van jogod.

2013. febr. 27. 21:46
 3/7 anonim ***** válasza:

"akkor önvédelem esetén , rasszizmussal leszel vádolható."

Gyerekek, őrizzük meg már a jogi kérdések komolyságát. A rasszizmus nem bűncselekmény, legfeljebb a közösség tagja elleni erőszak létezik.

De akkor legyél szíves ugyan nézd már meg kiket szoktak elítélni ezzel a váddal.

2013. febr. 27. 21:49
 4/7 anonim ***** válasza:

#2 és #3 válaszához pluszban:

Mellesleg ha te ütsz először, akkor esetleg tényleg neked esik ököllel, késsel, akkor is ha eredetileg csak pofázni akart.

2013. febr. 27. 22:38
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem. De nem is lesz ilyen törvény? Mintha valahol olvastam volna... Bocsánat ja hülyeséget írok :)
2013. febr. 27. 22:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen sosem lesz,mert a védekezésnek arányban kell állnia a támadás mértékével,csak indokolt esetben,pl végszükség esetén engedélyezett az arányosság túllépése.Ami mődosítás mostanában volt,az a magánlak,magánbirtok védelmének a megváltoztatása.Pl ha éjjel törnek rád,váratlanul,vagy felfegyverkezve akkor le is lőheted az illetőt,ha van fegyverhasználati engedélyed.Más esetekben az arányosságot továbbra is alkalmazni kell.
2013. febr. 28. 00:34
 7/7 qwertzoo válasza:

Nincs ilyen törvény, de nem is lenne értelme... gondolj bele, megverhetnél bárkit, majd azt mondod, hogy fenyegetett.

Visszabeszélni nincs értelme, mert onnantól már akkor se önvédelem, ha megtámad, mert az már összeszólalkozás, ahol mindkét fél hibás.

2 lehetőségben úszhatod meg.

-nincs szemtanú, és nem is tud majd beazonosítani. Ekkor elintézed, még mielőtt ő kezdeményezne, aztán sprint. De ha szokásos helyen vagy és ott történik az incidens, akkor könnyen megtalálnak a rendőrök is. (pl. suliból kijövet, az utcádban)

-határozottan, láthatóan támadni készül, nem csak dumál. Jó eséllyel megúszod, ha te próbáltad menteni a helyzetet, de végül csak a támadás maradt mint lehetőség (pl. hirtelen felédindult, ütésre emelte a kezét). Jó ha van pár szemtanú, aki téged igazol.

2013. febr. 28. 23:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!