Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ha mobiltelefonról sim kártya...

Ha mobiltelefonról sim kártya nélül hívják a 112-t körülbelül mennyi idő a lenyomozása hogy honnan jött a hívás?

Figyelt kérdés
2013. febr. 25. 22:22
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
azt értem hogy sim kártyával könnyű behatárolni. de ha kiveszem a telefonból a sim kártyát és úgy hívom a 112-t úgy nem egy egyszerű lenyomozni a hívó honlétét. vagy tévedek?
2013. febr. 26. 13:34
 12/14 anonim ***** válasza:
Tévedsz, mert a cellainformációk közt minden megvan. A rendőr lekéri mondjuk 1 hónapra visszamenőleg a cellainformációkat, és ott szerepelni fog minden belerakott SIM adata, telefonszáma, előfizető adatai.
2013. febr. 26. 13:40
 13/14 Gugu Gabor ***** válasza:

A sim en kívül minden telefonnak van egy imei száma.

IMEI a telefon alaplapjához van rendelve nem a sim hez vagy az akuhoz (ez nem is tudom honnan jött) ezt nem tudod otthon 2 perc alatt megváltoztatni (aszem már az imei változtatás is bűncselekménynek számít)

Ha pld a szolgáltató tilt egy telefont azt is imei alapján teszi szal tök mindegy milyen simet teszel bele.

2013. febr. 26. 22:37
 14/14 anonim ***** válasza:
Na most a helyzet az, hogy hamarabb ki lehet deríteni mint hiszed. Sokan a hollywoodi filmekből azt képzelik, hogy másodpercekbe percekbe kerül a dolog, de egy frászt! Lehet valamikor úgy volt, de ma már nem. Én ezt azért tudom, mert egyszer ellopták a telefonomat és feljelentést tettem a rendőrségen. Kérdeztem a rendőröktől, hogy mennyi esély van rá, hogy előkerül, azt mondták több mint hiszem, mert a mai modern telefonokat akkor is le lehet nyomozni, ha másik simet tesznek bele. Gyakorlatilag amint bekapcsolják a készüléket, ők azt már rögtön tudni fogják. A baj csak az hogy saját magammal csesztem ki, mert a telefonom le volt kódolva (nem a sim kártya kódja, hanem egy saját kód amit én találtam ki, amivel nem a simet hanem a telefont tiltom le. És ha másik simet raknak bele, akkor sem tudja bekapcsolni az illető enélkül a kód nélkül. Azt gondoltam, hogy így biztonságosabb, de kiderült hogy jobb lett volna, ha tolvaj inkább bekapcsolja.)
2013. jún. 15. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!