Mi a különbség a kék és a zöld rendőrautó között?
Mert van kék is,zöld is.
Gondolom a zöld közlekedési rendőr,a kék pedig büntető.
Jól gondolom?
A különbség csak a szín!
Amikor a határőrséget összevonták a rendőrökkel akkortól vannak zöld rendőrautók(ezek mind határőrségiek voltak).
Nem akartak költeni az átfestésre.
Én még kék rendőrautót nem láttam.
A zöld autók át lettek matricázva Határőrségről, rendőrségre. Schengeni pénzből lettek véve, majd kaptak belőle a rendőri szervek is az integrációval.
Nissan Pathfinder, Skoda Octavia combi, Mercedes Strinter van csak zöld színben, ezeket vásárolták anno határőrzésre, de most már bármely rendőri szerv használhatja.
Lehet elrontottam: a határőrség talán nem foglalkozott a vámmal, csak az illegális határátkelések és csempészet megakadályozására volt való.
De ezt már ilyen pontosan nem tudom.
"Lehet elrontottam: a határőrség talán nem foglalkozott a vámmal, csak az illegális határátkelések és csempészet megakadályozására volt való. "
A vámos volt a VPOP és külön volt a határőrség. Ez utóbbit a rendőrségbe olvasztották a VPOP-ből meg lett a NAV.
Na ezt összekutyultátok rendesen.
Először integrálódott a rendőrség és a határőrség, így kerültek az uniós pénzből vásárolt zöld autók a Rendőrség állományába (illetve még sok más technikai eszköz). A Határőrségnek semmi köze nem volt a Vám és pénzügyőrséghez, és most sincs.
Ezt követően az APEH-et és a Vám- és Pénzügyőrséget integrálták, ez lett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ők a saját járműveiket dobták be a közösbe, illetve vásároltak maguknak újakat NAV matricákkal, de mondom, ennek semmi köze sem a határőrséghez, sem a rendőrséghez.
Ui.: A rendőrségnek csak fehér, szürke, zöld autóik vannak, kéket én még nem láttam, pedig volt már szerencsém szinte minden típushoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!