Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Mi a különbség a kék és a...

Mi a különbség a kék és a zöld rendőrautó között?

Figyelt kérdés

Mert van kék is,zöld is.

Gondolom a zöld közlekedési rendőr,a kék pedig büntető.

Jól gondolom?

2013. febr. 23. 20:50
 1/10 anonim ***** válasza:
28%
A kéket kékszeműekhez riasztják, a zöldet zöldszeműekhez. A barna és feketeszeműekhez meg a TEK-et.
2013. febr. 23. 20:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A különbség csak a szín!

Amikor a határőrséget összevonták a rendőrökkel akkortól vannak zöld rendőrautók(ezek mind határőrségiek voltak).

Nem akartak költeni az átfestésre.

2013. febr. 23. 20:57
 3/10 anonim válasza:
100%
A zöld a határőrségé volt de a határőrség megszünt így az autók a rendőrség kezébe kerültek. Semmi különbség nincs közte szerintem.
2013. febr. 23. 21:00
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

Én még kék rendőrautót nem láttam.

A zöld autók át lettek matricázva Határőrségről, rendőrségre. Schengeni pénzből lettek véve, majd kaptak belőle a rendőri szervek is az integrációval.

Nissan Pathfinder, Skoda Octavia combi, Mercedes Strinter van csak zöld színben, ezeket vásárolták anno határőrzésre, de most már bármely rendőri szerv használhatja.

2013. febr. 23. 21:11
 5/10 Pro Patria ***** válasza:
61%
Ahogy leírták itt: mikor a schengeni övezethez csatlakoztunk, megszüntették a határőrséget, és az állományukat, ha kérték, a rendőrségbe tették át. Egyúttal a zöld határőr autókat is átvette a rendőrség, amelyeket nem festettek át, mert meg akarták spórolni az ezzel járó kiadásokat. Ezért van ma ilyen is, olyan is.
2013. febr. 23. 23:00
 6/10 Pro Patria ***** válasza:
64%
Egyszerűbben mondva tehát: a zöld járművek eredetileg határőrautók voltak (gyakorlatilag a vámosoké), de mivel az ma már nincs, így a rendőrség használja.
2013. febr. 23. 23:03
 7/10 Pro Patria ***** válasza:
54%

Lehet elrontottam: a határőrség talán nem foglalkozott a vámmal, csak az illegális határátkelések és csempészet megakadályozására volt való.

De ezt már ilyen pontosan nem tudom.

2013. febr. 23. 23:06
 8/10 anonim ***** válasza:

"Lehet elrontottam: a határőrség talán nem foglalkozott a vámmal, csak az illegális határátkelések és csempészet megakadályozására volt való. "

A vámos volt a VPOP és külön volt a határőrség. Ez utóbbit a rendőrségbe olvasztották a VPOP-ből meg lett a NAV.

2013. febr. 24. 05:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Na ezt összekutyultátok rendesen.

Először integrálódott a rendőrség és a határőrség, így kerültek az uniós pénzből vásárolt zöld autók a Rendőrség állományába (illetve még sok más technikai eszköz). A Határőrségnek semmi köze nem volt a Vám és pénzügyőrséghez, és most sincs.

Ezt követően az APEH-et és a Vám- és Pénzügyőrséget integrálták, ez lett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Ők a saját járműveiket dobták be a közösbe, illetve vásároltak maguknak újakat NAV matricákkal, de mondom, ennek semmi köze sem a határőrséghez, sem a rendőrséghez.

Ui.: A rendőrségnek csak fehér, szürke, zöld autóik vannak, kéket én még nem láttam, pedig volt már szerencsém szinte minden típushoz.

2013. febr. 24. 21:18
 10/10 mustafa33 ***** válasza:
Kék, kék fehér volt a szociban az "URH". Így hívták a rendőr kocsit ☺.
2013. febr. 26. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!