Bevihetnek egy hat éves kislánnyal a rendőrségre kihalgatásra?
Hát mondjuk nem derül ki, hogy te kije vagy a kislánynak, úgyhogy jobb híján tegyük fel, hogy az anyja.
Szóval, ha a kislány valamilyen bűncselekmény sértettje, akkor téged - mint törvényes képviselőt - nem csak hogy bevihetnek, hanem be is visznek. Kivéve, ha épp te vagy az elkövető, értelemszerűen.
Amit Bucsek ír, az a jót.
De a félreértések elkerülése végett, én arra gondoltam, amikor helyszíni intézkedés történik a bejelentés nyomán, és onnan viszik be az intézkedők a sértettet és ha szükséges, a törvényes képviselőt is (szülő, gyám, stb.)
Ha nem visznek be, akkor MENJ!
Ha nem engednek, akkor valószínűleg veled kapcsolatban van kérdésük a kislányhoz. De még akkor is kell szociális gondozónak jelen lennie a kihallgatásnál.
Ha anyósod nem gyanúsított, akkor nem vihetik be úgy, hogy nem telefonálhat. Mi az, hogy a gyerekednek nincsenek papírjai??? Taj, lakcímkártya még a csecsemőnek is van, szül. anyakönyvi is.
Egyébként igen, attól, hogy gyereket nevelsz, nem vonatkoznak rád más törvények.
Én klasszikus tanú voltam, tőlem sikkasztotta el a közös költséget a közös képviselő úgy, hogy hamis számlát adott, beidéztek arra a napra, amikor szültem, szóltam, hogy nem tudok menni, adtak másik időpontot, amikor a gyerek 2 hetes volt. Meg kellett oldanom a felügyeletét. De nem vittek, a tanút nem viszik, csak ha nem jelenik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!