Honnan jött rá a rendőrség h kik a romagyilkosságok elkövetői?
A hírekben olvastam amit most leírok.
A rendőrség percre pontosan tudta,hogy mikor és hol követték el a gyilkosságokat.Ezek alapján megnézték hogy ekkor és itt melyik mobiltelefonok voltak automatikusan bejelentkezve a 3 szolgáltató mobiltornyaiba.És az elkövetők mobiljai minden esetben ott voltak a IMEI szám listában.Elég nagy munka ezt a rengeteg számot átnézni,de nem tart sokáig egy számítógépnek.És amikor egymástól időben és térben távol lévő adótornyok listáiban mindig voltak azonos telefonszámok,na az már felettébb szemet szúrt rendőreinknek.Aztán rákerestek ezekre a számokra a tornyok alapján és azt látták ,hogy a Debreceni Perényihez legközelebb lévő toronyra viszont az összes, a gyilkosságok helyén ismétlődő szám rendszeresen bejelentkezik,na akkor már a körzet is megvolt.Hát nagyon körülbelül így.
Nem pár napig nyomoztak,hanem legalább félévig.
Minden helyszínen vannak nyomok,csak meg kell őket találni és helyesen értelmezni.Bevontak a nyomozásba FBI-osokat és nyugdíjba vonult nyomozókat,akik több ezer aktát átnéztek.Ezek a nyomozók eddig nem foglalkoztak az ügyekkel,friss szemmel nézték át az aktákat,és így észrevettek olyan nyomokat is,amit azok,akik már százszor átnézték,nem vettek észre.A számvitelben van egy szabály:ha nem találod kétszeri átnézésre a hibát,add oda másnak,mert te átsiklasz ugyanazon a hibán,míg más azonnal észreveszi.Ez van a nyomozással is.
Minden telefonhívást,mintden netre feltett dolgot visszalehet ellenőrizni.A rendőrségnek meg van erre megfelelő módszere.HOgy szhűrik ki pl. a pedofílokat,vagy a terroristákat?
Az pedig teljesen logikus,hogy nem hozták nyilvánosságra,amit tudtak.
A romavezető pedig nem mondott igazat.Olvastam a nyilatkozatát.Ha valóban tudta kik a bűnösök,akkor nem az újságon keresztül üzengetett volna a Rendőrkapitánynak,és kért volna védelmet,hanem a bizonyítékaival felmegy Pestre,és személyes meghallgatást kér.Kizárt,hogy elutasították volna.
Azt pedig nem tudom elképzelni,hogy ilyen horderejű bűnt bárki pénzért elvállalna.
A móri esetben voltak közvetett bizonyítékok az elkövetőre,még ha később kiderült,hogy más volt a bűnös.
Nemcsak Magyarországon ítélnek el olyanokat,akikre nem lehet egyértelműen bebizonyítani a bűnösséget.Ezért is törölték el a halálbüntetést sok országban.Ahol még érvényben van,ott is az elítélt sokszor éveket vár,mire végrehajtják az ítéletet.Ha még él az illető,új bizonyíték esetén lehet perújrafelvétel,de egy halott nem sokra menne vele.
Szerintem,(én legalábbis így csináltam volna),hogy a büntettek környékének 5 km körzetében az összes!! magán és nem magán kamera felvételeket bekérték és ezeken kibukhatott hogy milyen autó járt arra (sötét terepjáró)az ominózus időben,és ha valahol 2 azonos típusú autót látható,(netán a rendszám is látható volt) akkor már fél siker az elkapáshoz. A mobil Cella információk,már csak másodlagos megerősítést adnak arra hogy ezen személy(ek) arra jártak-e akkor.,bár ők sem voltak hülyék, szerintem kikapcsolták a telefonokat.
Gil Grissom .. :D
Ha valóban a cellainformációkból jöttek rá a tettesekre:
A cellainformációk lekérdezéséhez, azok vizsgálatához, egyezőségek találásához MI A FRANCNAK KELLETT FBI? Ez minimum szakmai kompetencia hiányosságot feltételez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!