Szólhat a rendőr valamit ha cigizek pl buszmegálóba vagy csak simán az utcán?
Ilyesmi miatt nem szólnak.
Én meg volt, hogy elmentem a Parlament előtt, ahol mindig legalább 10 rendőr figyel egyszerre és ott dobtam el és nem szóltak.
Az előző válaszolóknak:
azt szokták mondani, okos ember nem szemetel, a többieknek meg tilos. Ne haragudjatok meg, de utcán eldobni a csikket meg a parlament előtt...
Én nem vagyok rendőr,de szólnék érte legszívesebben.Mikor cigiznek a megállóban akkor,ha zavar inkább arébbállok mert a sok b@romarcú figyelembe se veszi a szabályt,de,ha egyszer kihozzák belőlem szólok ám.
Káros a dohányzás.
150. Köztisztasági szabálysértés
196. § (1) Aki
a) a közterületen, a közforgalom céljait szolgáló épületben, vagy közforgalmú közlekedési eszközön szemetel, ezeket beszennyezi,
b) a felügyelete alatt lévő állat által az a) pontban megjelölt helyen okozott szennyezés megszüntetéséről nem gondoskodik,
szabálysértést követ el.
(2) Aki települési szilárd vagy folyékony hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le vagy helyez el, szabálysértést követ el.
(3) Aki a közszolgáltató elkülönített hulladékgyűjtést szolgáló gyűjtőeszközéből hulladékot vesz el, szabálysértést követ el.
(4) Az (1) és (3) bekezdésben meghatározott szabálysértés miatt a közterület-felügyelő, természeti és védett természeti területen a természetvédelmi őr, helyi jelentőségű védett természeti területen az önkormányzati természetvédelmi őr is szabhat ki helyszíni bírságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!