Ha a rendőrség elkap valakit bűncselekmény elkövettésével, akkor megnézik biztos a priuszt, hogy vplt-e vagy nem. Hogy tudják megnézni?
Pl,ha valakit elítéltek egyszer a Miskolci bíróságon és ,mondjuk elköltöztek Győrbe,és,teszemazt ott csinál valami galibát és elkapják,beviszik,és ott honnan tudják a Győri rendőrségen megnézni,hogy hé ember önnek priusza volt egyszer már büntették meg a miskolci bíróságon.
Érdekelne a dolog,milyen számítógépes rendszerben nézik?
Esetleg,ha valaki tudja azt az oldal címét,ahol meg tudom nézni én is a priuszokat írja már ide le.
Mert van 1-2 olyan haverom akinek lehet volt már valami ügye és én leellenőrízném,hogy volt e priusza.
Tudod andizsuzsi én nem értek a rendőrségi dolgokhoz csak apu mesélt ezekről ,és ezekszerint én nem tudok megnézni senkit ,hogy volt e priusza vagy nem.
De ,ha CIGÁNYT látok az utcán akkor eszembe jut,hogy na ezek már mind megfordultak a rendőrségen.
Az erkölcsiről meg annyit,hogy nekem még nem kell,mert még tanulok és még mikor fogom az iskolát kijárni,jövőre kezdem a gimit,úgyhogy még az erkölcsi ráér.
Én nem a te erkölcsidről beszéltem, hanem arról, hogyha valaki hivatalosan kíváncsi arra, hogy volt-e büntetve az illető, akkor kér tőle erkölcsi bizonyítványt.
Ha cigányt látsz az utcán, akkor arra gondolsz, amire akarsz, de természetesen jogod nincs hozzá, hogy megtudd.
Andizsuzsi!
Te olyan szépen megfogalmazod a magyarázatokat,én az írásodból kiveszem,hogy te vagy rendőrségen,vagy bíróságon dolgozól.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!