Miért nem jelentenek minden rablást?
Újabban nagyon elszaporodtak a bank,ílletve ékszerházak rablása,de mostanában nagyon divat a kis élelmiszerüzletekbe bemegy valaki ,megfenyegeti az alkalmazottat(akár fegyveresen),és rabol.
Az a szomorú,hogy sajna vannak olyan esetek,pl a bolti rablásoknál,hogy nem mindig jelentik be.
Bankrablásnál biztos,de kisbolt rablásnál hallottam már olyat,hogy bement egy roma férfi,fegyvernek látszó tárgyat rántott,és a pénzt követelte,rabolt is pár 10 ezret,majd elmenekült a helyszínről,és nem hívtak rendőrt,nem tettek feljelentést.
Miért nem tesznek már rendet ebben az országban kérdem én?
Minden esetet jelenteni kéne,és javítani a közbiztonságon.
"de legalább egy cigánnyal kevesebb mászkálna az utcákon"
Nem mászkálna kevesebb,mert ,ha el is kapják, beviszik,meghallgatják és elengedik azt majd évek múlva meg a Bíróságon kap egy kis pénzbüntit vagy felfüggesztettet.
Sajnos nagyon kevés bűnözők csuknsk le,nagyon kicsit 100%-ból 5,max 10%-ot.
"de legalább egy cigánnyal kevesebb mászkálna az utcákon"
Sajnos ebben nincs igazad, mert a legtöbb esetben kiengedik az elkövetőt. Egyébként pontosan ezért nem jelentik be, mert a sértettnek rámegy egy csomó szabija, mert állandóan berángatják. Tapasztalatból mondom. A legszomorúbb az, hogy már a tanúk sem vállalják a tanúskodást, mert az a vége, hogy vagy nem kapják el az illetőt, vagy kiengedik. Persze lehet, hogy ez nem véletlen és ez nem véletlen. Ha nem jelentenek bűncselekményt, az jót tesz a bűnügyi statisztikáknak.
"Minden esetet jelenteni kéne,és javítani a közbiztonságon."
Attól, hogy jelentik az esetet még nem lesz jobb a közbiztonság. Sőt statisztikailag még rosszabb lesz.
"Persze lehet, hogy ez nem véletlen és ez nem véletlen."
Ejj, de értelmesen fogalmaztam. Na mindegy. Bocsi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!