Kezdőoldal » Politika » Rendőrség » Ez mégis mi? A rendőrség...

Ez mégis mi? A rendőrség ennyivel elintézheti?

Figyelt kérdés
Feljelentettem egy lányt,8000ft-al vágott át az interneten. csakhogy. A saját házuknál nem találják, mert albérletben lakik egy másik városban, pontos címet senki nem tud mondani. Így lezárul a nyomozás. Többen is feljelentették pedig. Ez hogy lehet, hogy ennyivel elintéznek?

2012. jún. 8. 14:22
1 2
 11/16 nem dávid ***** válasza:
Inkább kimennek mérni és egy órába megvan a 800ezer.
2012. jún. 8. 21:03
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!Többen feljelentettük,de nem mindenki,megmondták,hogy nem akarnak bíróságra járni.
2012. jún. 10. 10:06
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez oké, hogy többen feljelentettétek. És mit csináltok, hogyha az illető azt mondja, hogy ő el akarta küldeni az árut, csak közbejött valami? A csalás máris nem áll meg, mert neked kell bizonyítani azt a szándékosságot, hogy ő már eleve csalárd szándékkal hirdetett. Ezt pedig te három-négy feljelentéssel nem fogod tudni bizonyítani, ez ahhoz kevés. Így a büntetőjogi része a dolognak el is illant, maradt a polgári jog.

Az pedig a nyomozóhatóság jogköre, hogy eldöntse milyen bizonyítékok alapján ajánl vádemelést vagy utasítja el azt. Ha ők nem látják értelmét annak, hogy megkérdezzenek még 10 embert arról, hogy "elutalta, igen. megkapta az árul? nem", akkor nem teszik. Hiszen lásd a hozzászólásom eleje, ha az általad vádolt személy azt mondja, hogy nem volt csalárd szándéka, csak így alakult az élete, akkor ez marad polgári vonalon, nem büntetőügy...

És a nyomozóhatóság ezzel nagyon is tisztában van, így csak a bűnügyi költségeket növelné az, hogy meghallgassanak még 30 embert, aki pontosan ugyanazt fogja elmondani, vagyis további érdemi dolgot nem érnek el vele.

És igen, ha az illetőt nem találják (amely azért elég valószínűtlen egy ismert bankszámla alapján), akkor lezárhatják ezzel a nyomozati szakaszt.

2012. jún. 11. 09:23
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korrekt választ!
2012. jún. 11. 11:02
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

Kedves kérdező.

Rendőr vagyok én is. Nem akarlak kioktatni, mert nagyon sok ember áldozatul esik ennek. De azért mindenkinek lehetne annyi esze, hogy elolvassa a szabályzatot, mielőtt vesz valamit. Nyilvánvalóan nem utalok előre pénzt senkinek. Kerülöm a feltűnően gyanús hirdetéseket.

Szerintem fogják keresni a kollégák, de Pestet nem forgatják át, mert egy lányka csalt vaterán.

2012. jún. 11. 17:19
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm Önnek is kedves utolsó.Kisvárosi a lány egyébként,én úgy tudom Szolnokon van valahol.És teljesen jogos,nem kell előre utalni.
2012. jún. 12. 20:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!