Mi értelme a TEK-nek? (Terrorelhárítási Központ)
Évtizedek óta nincs terrorista Magyarországom. :D
Ha majd jön egy ott a katonaság, ha jön sok akkor majd mehet újra a TEK program.
Egy rendőr mondta nekem mikor betörtek hozzánk.
"Nyomozzon magának a TEK. Tudja, ők azok akik ha maguk kimennek orbán ellen tüntetni, sz@rrá verik magukat."
Tek eddig is volt, csak más volt a neve, egyébként lényegében ugyanaz maradt mint 4-5 évvel ezelőtt, nagyjából ugyanazon emberekkel, csak akkor TESZ-nek hívták.
És nem csak terrorelhárítással foglalkoznak, bár valóban nincs sok feladatuk, de sok veszélyes elfogásban részt vesznek, és nem utolsó sorban öregbítik Magyarország hírnevét a kommandós versenyeken, ahol rendszerint egész szép helyezést érnek el, maguk mögé utasítva pl az usa SWAT alakulatát.
- csomó pénzt lehet mindenféle elszámolás nélkül belepumpálni "nemzetvédelmi" felkiáltással.
- magántestőrség lojális vezetéssel, ha szükség lenne rá
- saját, gyakorlatilag ellenőrzés nélküli titkosszolgálat, amely gyakorlatilag bárkiről bármilyen adatot bekérhet mindenféle cécó vagy felügyelet nélkül.
Pontosan, van más dolguk is.
Elfogások, nagyobb drog banda lekapcsolásában segítenek stb..
4. vagyok!
Ahogy írtam, nagy tévedés, hogy új szervet hoztak volna létre. A TEK előtt ugyanúgy működött a terrorelhárítás TESZ (terrorelhárító szolgálat) néven. Ezt megszüntették, vagyis átszervezték, és ebből lett a TEK, ugyanazokkal az emberekkel, természetesen új vezetőkkel, ahogy ez kormányváltásoknál a rendőrségen belül mindenhol így van, kaptak komolyabb felszereltséget, egyébkénta dolguk ugyanaz, mint 2 évvel vagy 10 évvel ezelőtt, sőt Magyarországon 1987-től létezik terrorelhárító szolgálat, akkor még Komondor néven alakultak, talán ez volt a legismertebb nevük.
Egyébként a SWAT portálon mindent el lehet olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!