Rendőrök! Munkátok során mit vesztek előre? A közúti bírságolást vagy a közveszélyes bűnözők elfogását?
Minden szabálysértés vagy bűncselekmény esetén intézkedni kell.
Ha kiállsz igazoltatni, akkor a bűnözőt is el tudod csípni, az ittast is, körözést megnézed, és a szabályszegőket is ki tudod szűrni.
Negatív élmények :
Szemtanúként hallgattak ki egy verekedéses ügyben.
(mamit megtámadták , mi láttuk , segítettünk is , ért. a rend. és tanúként kihallgattak.)
Ezt követően még 3 x idéztek be , ugyan azt el kellett mondanom , miközben az egyik rendőr szotyizás közben támasztotta a szekrényt a másik meg az arcomba fújta a cigi füstöt.
Na itt telt be a pohár.
Nem csak hogy lassan már úgy kezeltek , mintha Én lennék az elkövető , de az a köret ami ezzel járt , ......
VÉRLÁZÍTÓ
Hangot is adtam neki és eljöttem.
Következő: Kereskedő vagyok.
Tavaly húsvétkor történt ez az eset.
Bejött egy babakocsival a csaj" vásárolni "
Addig tette vette magát , amíg sikerült 9 terméket a babakocsiba rejtenie.
Mit ad Isten , a kasszánál a 2 éves gyermeke lebuktatta !
Kihívtuk a rendőrséget, visszanézték a kamera felvételt, (+ a szokásos)és kértek 1 másolatot.
Én az egyik alkalmazottamat elküldtem a Sat., hogy minél hamarabb legyünk túl ezen , hozta is a srác a 8000 ft-os pendraj-vot ,(az volt akkor a legolcsóbb) kiírtuk az aktuális eseményt és kérdésünkre , hogy mikor lesz ebből valami : Max 3 hónap......
És mikor kapom vissza az usb ??? max 2 héten belül...
Gondolom tudjátok mi lett a vége ,
A NAGY SEMMI
Nem hogy nem értesítettek ki , a lopás miatt, de még a 8000 ft. pendrajvot is lenyúlták a rendőrök !!! Ez is lopásnak számít !!!!
És még 10000 ilyen negatív személyes tapasztalatom van ...................
Úgy hogy Én már régen nem hívtam a rendőrséget segítségül mint ahogy írtad , inkább hátat fordítok mindennek amiben akár segíthetnék........EZ 1 JÓ MAGYARHOZ ILLŐ CSELEKEDÉSI FORMA !!!! ????
És hogy miért ,hát Ti alakítottátok így ,mit vártatok????
Nem a rendőrség, hanem az a rendőr!
Én a saját nevemben kikérek minden ilyen megnyilvánulást.
Nem akarom fényezni magam, de mindenkitől elvárom a segítőkészséget, mert én is megadom neki, a törvények szerint. Nem tehetek a törvényalkotásról, és egy-két kolléga magatartásáért sem felelhetek.
Pont úgy, mint ahogyan van rossz és jó kereskedő is. Az egyik szart árul, számla nélkül, a másik meg korrekt...
"a másik kedvencem amikor azt mondják, hogy az mi pénzünkből kapják a fizetésüket"
Nekem eddig ezt négyszer mondták. Mindegyik esetben feljelentés volt az intézkedés. Kérdezem tőlük, hogy akar-e nyilatkozni az életkörülményeiről a feljelentésben, mert akkor enyhébb büntetést szabhatnak ki. A válasz mind a négy esetben igen volt, és 2-2 lett az arány.
2 rokkant nyugdíjas, és 2 munkanélküli. Ekkor mélyen a szemébe néztem, számon kis mosollyal, és megkérdeztem, hogy akkor ki tart el kit? Mert, hogy az én családomban mindenki adózik, és kifizetek mindent, amit a törvény előír...
DannyZuko-nak
Általánosítok , már csak azért is , mert nem volt még korrekt rendőrrel dolgom.(És biza már elmúltam 33)
Úgy veszem észre , hogy nem csak Én , hanem kishazánk 70 % van hasonló véleménnyel rólatok.
Ezt el kell mindaddig fogadnotok , amíg igenis
TI NEM TESZTEK ELLENE.
Közhely , hogy a fizetéseddel példálózol, mert ez nem csak a Te szoc. problémád , hanem sajnos majdnem mindenkié .
A fizetésed "potom összege" nem ment fel az alól amiért felesküdtél -tetek, mint ahogy az ápolót sem , a betegek ellátása alól .
És hidd el ,Ők még kevesebbet kapnak mint Ti.(alulfizettek , túlhajszoltak)
És ki nem ??
Viszont a válaszaidból is látom "kivel van dolgom", elhiszem , hogy vannak kivételek,( csak jól titkoljátok ) (Én sem tartozom azon kereskedők közé, aki gagyit , számla nélkül árusít),
Mindent betartok ,Én hülye ahogy a törvény előírja , (na meg persze a lelkiismeretem ,) ÉS EZÉRT IS VAN MINDENBŐL ELEGEM !
Én betartom a játékszabályokat, de látom nap mint nap , ahogy mások kihasználják a kiskapukat, ahogy gátlástalanúl "meglopják"az embereket-akár egymást (ki így -ki úgy
és SOHA NINCS KÖVETKEZMÉNYE
KORRUPTOK AZ EMBEREK ÉS NINCSENEK HATÁROK ,........ NEM TESZ ELLENE SENKI SEMMIT
Tudom ez nem is a Ti hatáskörötök , de .....vannak olyan esetek , amikor látom az esetet, előttem megy a rendőrautó , gondolom , Na most ,........ És semmi , fékezés nélkül odébb gurul mintha mise történt volna.
Intézkedés.....biztos az is van , ... de , most 1 sem tudok felhozni , szemet hunyást , ami miatt már nekem is kinyílik a bicska a zsebemben annál többet.
Persze , ha Én tennék olyat , ami következményekkel járna bukás esetén ......(alap: nem adok blokkot, minden 20-dik vevőnek , biztos még aznap megbuknék)Pedig hidd el Én is többet vihetnék haza , nem ADÓKÉNT befizetni minden hónapban az államnak.(Értelmetlen , mert ...de ez a szabály, + velejárója , ha még kereskedő szeretnék maradni és ez NEM mindig több ,mint a Ti fizetésetek de valamit kell csinálni .
A forgalom semmit sem jelent , ha kevés az árrés és sok a kiadás !Márpedig csak az a kereskedő marad meg , aki kicsi árréssel dolgozik..... de ezek kifizetése után , ami nálam 2 milla/hó , szinte semmi sem marad.(ezt is csak az tudja aki benne van )
De nem kockáztatok és meg sem kell sajnálni, nem erre megy ki a játék ,
na ,meg tiszta lelkiismerettel fekszem és kelek, most meg sokkal fontosabb , hogy biztonságos hátteret nyújtsak a kamaszodó fiamnak és jó példát tudjak mutatni, hogy EMBER MARADJON
DE MÉG IS , .............................
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!