Milyen a börtönőrök élete? Szeretik a munkájukat?
Pozitív és negatív részei is érdekelnek. Lehetőleg
csak BV-ben dolgozók vagy hozzátartozóik válaszoljanak.
11/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Még azt szeretném tudni, hogy a kollégák között milyen viszony van? Ők is folyton felnyomják egymást mint a rendőrök, vagy esetleg nagyobb az összetartás?
Ahol a férjem kezdett dolgozni, ott igen, nagy volt az összetartás és kiálltak egymásért, de ahol most van, egy-két jófej kollégán kívül nincs összetartás, de azért nem nyomják fel egymást.
2012. febr. 17. 15:58
Ne haragudj, de ez egy nagyon belső, zárt világ. Hiába irod ki mindig ezt a kérdést, nem fogsz választ kapni, mert egyszerűen erről nem beszélünk- titoktartás.
2012. febr. 26. 14:34
még annyit , hogyha felvesznek mész és megtapasztalod, vagy megszoksz, vagy megszöksz!!!
Nem lehet megmondani, hogy te ezt fogod e birni, mint ahogy azt se hogy az adott intézményben mivel szembesülsz majd.
Még talán egy kiegészítő megjegyzés: Ha úgy gondolod a börtönőrök a társadalom legaljával foglalkoznak, akkor én nem ajánlom neked ezt a hivatást, mert hamar be fogsz kattani, ha úgy állsz hozzá, hogy ez a "legalja". Nagy fokú kommunikációs készség, empátia és alázat kell ahhoz, hogy jó szakember légy és el tud magad fogadtatni ezen a területen az EMBEREKKEL, akikkel majd dolgozol.
2012. febr. 26. 14:37
15/19 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy nagy empatikus képességre lenne szükség, jelen véleményem szerint inkább úgy kell tekinteni rájuk mint a munka részeire, nem pedig mint emberekre. Ezzel nem leakarom nézni őket, sem pedig kevesebbe venni, de ha nem így tekintesz rájuk túl sok érzelem fog kötődni a munkához, ami hosszú távon nem kifizetődő. De nagy igazság volt abban, hogy ezt csak majd ott bent lehet megtapasztalni.
Nálunk voltak exbörtönőr biztonsági őrök, tönkrement idegekkel. Ha én végezném azt a munkát, abszolút hideg fejjel tenném, puszta munkának tekintve. És csak akkor végezném, ha nagyon muszáj lenne.
2012. márc. 4. 16:55
17/19 anonim válasza:
Az az egy, akit én ismerek, egy nagyon jóságos ember volt - és sajnos nem bírta, alkoholista lett 20 év után.
Vigyázz magadra, a többit szerintem meg kell tapasztalni, és majd látod.
2012. márc. 28. 12:12
18/19 anonim válasza:
Az elején még lelkes,nagy a vágyakozás az uj dolgok miatt,vajon milyen is bennt.Aztán eltelik tíz év,lelkileg tönkremész,rászoksz a cigire,előjön az alkohol,az idegeid felmondják a szolgálatot,majd jön az a része romba dől a családod.Mindezt kb 145-ezer forintért.Lehet többet is keresni pl 190-et,utánna megsokszorozódnak a gondok ám.Ha nem hullámzol az árral ,nem vagy simulékony,alázatos,netán emberi méltóságodból is lejjebb adsz,soha de soha nem lesz belőled senki.Nyugdíj 0- ruhapénz 0,kafetéria lassan elvész ez is,és ha csak egyet hibázol,a Jóisten kegyelmezzen az őrnek ha az elitéltnek valami baja lesz,pl felakassza magát,befalcol,megszökik mehet a toldalra.Komoly hivatás és felelősségteljes,.Egyet borítékolhattok,innét senki nem megy élve nyugdíjba....
2016. febr. 28. 22:05
19/19 anonim válasza:
nekem most kezdett udvarolni egy börtön őr ,de kicsit félek pont az ilyen fenyegetések miatt. féltem a családom,de szeretném ha vele is lehetnék.nem tudom mit tegyek!
2016. aug. 29. 01:31
Kapcsolódó kérdések: